Vrouwen, STOP met vragen of je man wil helpen!

“Hubby heeft me goed geholpen met het vouwen van de was.”
“Hij heeft me vandaag geholpen met stofzuigen / de luier verschonen / ukkie in bad doen!”
Sorry, ik wil niet al te feministisch doen, maar van dit soort opmerkingen krijg ik spontaan uitslag.

Waar is het precies mis gegaan, als wij vrouwen moeten bedelen om hulp in huis of met de kinderen?

Zijn mannen dan geen volwassen mensen, die net zo goed in staat zijn om huishoudelijke / ouderlijke taken te vervullen? Volgens mij kunnen ze dat namelijk prima. Wanneer is het gebeurd, dat we van dankbaarheid op de grond moeten vallen als onze wederhelft iets doet, wat wij elke dag als vanzelfsprekend beschouwen?

Mee helpen in het huishouden is geen kadootje dat je af en toe kunt krijgen van je man. Het is ook niet iets waar je om zou moeten hoeven vragen. Het is 2015, niet 1950. Als er sprake is van een gelijkwaardige relatie, hoort dit vanzelfsprekend net zo de verantwoordelijkheid te zijn van je partner, als van jou.

Zonder dat je hoeft te vragen, verontschuldigen, smeken of belonen. Het zijn immers volwassen mannen, geen jongetjes van vier. Toch?

Advertentie

Eén gedachte over “Vrouwen, STOP met vragen of je man wil helpen!”

  1. Ik snap je punt maar het is nou eenmaal een feit dat bij de meeste mannen een hoop huishoudelijke dingen gewoon niet opvallen. Als ik soms om me heenkijk zie ik inderdaad veel vrouwen di bij hun man moeten “bedelen” voor hulp maar dit is niet altijd zo hoor 😉 mijn man doet veel in het huishouden en het wisseld behoorlijk of ik daar wel of niet om moet vragen. Wel vind ik dat het geven van een complimentje als het gebeurt is ook op zijn plaats is. Vinden wij het immers ook niet fijn om een complimentje te krijgen als het huis netjes aan kant is?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.