Boer zoekt Vrouw samenvatting – 15 februari

Heb je de aflevering van Boer zoekt vrouw op 15 februari gemist, of wil je nog eens de hoogte- en dieptepunten op een rij zien? Lees dan onderstaande samenvatting van Boer Zoekt Vrouw.

Boer Geert. Bron foto: dvhn.nl

BOER GEERT
Bij Boer Geert geniet iedereen met volle teugen, en dan met name Boer Geert zelf. Hetty voelt zich een overjarige puber zodra Geert haar aankijkt. Ze vindt het heel normaal en goed, dat Boer Geert ook flirt met andere vrouwen.
Mary vindt dat Geert en zij goed bij elkaar passen. Hij is wel wennen en een beetje erg druk, dus daar moet ze wel even aan wennen. Ze ziet dat hij vooral alles met iedereen wil delen. Daar wordt Mary gelukkig van. Ada vindt dat Boer Geert totaal zichzelf is en iedereen een prettig gevoel bezorgt. Ook Ada vindt Geert erg druk. Hij is immers net een kleine jongen. Ze vindt dat wel bij haar passen, maar ze vindt het wel prettig als hij ook eens naar haar luistert. Het is echter nog niet gebleken of hij dat wel kan.
Boer Geert zelf wentelt zich in het teveel aandacht, na zes jaar radiostilte. Hij wordt er nog vrolijker van, dan hij al was. De aandacht en het goede gevoel is waar hij het allemaal voor doet. Hij vindt het vooral belangrijk dat er geen stiltes vallen, want als er continu geluid is voelt iedereen zich thuis. Op het moment van afscheid nemen van één van de vrouwen, stuurt hij Mary de laan uit. Hij is bang dat hij niet genoeg aandacht aan haar kan besteden. Want uiteraard vergt hij zelf veel aandacht. En dan is het moeilijk om nog aandacht voor anderen over te houden. Mary heeft er vrede mee. Dat vindt Geert leuk om te horen.
Ondertussen evalueert Geert met de dames dat hij gehoord heeft, dat hij meer naar ze moet luisteren. Terwijl de vrouwen hem net willen gaan uitleggen wat hij kan veranderen, onderbreekt hij ze spontaan. Uiteraard heeft hij niet door, dat dit precies is wat hij moet afleren. Want stilte, dat is ongezellig. En als Geert niet aan het woord is, krijgt hij geen aandacht, dus wat is daar nou de lol van?

Boer Geert gaat met zijn dames het land op om kool te snijden. Hij dreigt even met de tractor over ze heen te rijden, maar verder gaat alles gelukkig goed. Ook zijn er geen ongemakkelijke stiltes. Er is wel ongemakkelijk geluid, zoals wanneer Boer Geert voorstelt dat hij in de tractor blijft zitten, aangezien ze hun werk zo goed doen. Gelukkig voegt hij de daad niet bij het woord. Ada en Boer Geert bespreken hoe het is om zo lang alleen te zijn geweest. Boer Geert vuurt een paar veel te intieme vragen af op Hetty: miste ze nooit een lekkere vrijpartij? Vond ze niet dat zij en haar ex man wat weinig seks hadden? Gelukkig zit Hetty goed in haar vel en laat ze zich niet letterlijk uit het veld slaan. Boer Geert vindt ze super. Van hem mogen ze het hele jaar blijven.

BOER TOM
Boer Tom heeft nog twee dames over. Leonie is ontzettend blij dat ze mocht blijven. Maar er moet wel gewerkt worden natuurlijk. Boer Tom is er van onder de indruk dat Leonie gewoon weg rijdt met een groot ding achter de wagen, met nota bene een platte band. Op het land moeten de bollen er in. Boer Tom vindt het leuk om te laten zien hoe dat moet. Hij geeft Leonie en Rimke een uitgebreide uitleg, waar ze geïnteresseerd naar lijken te kijken. Kleine bolletjes moeten minder diep dan grote bollen, is de grote Les van de Dag. Terwijl de bollen de grond in gaan, wordt hij aan de tand gevoeld door zijn dames. Is het de bedoeling dat de gekozen dame dit later ook gaat doen? Uiteraard hoeven ze niet het land op met de bollen, zegt boer Tom, maar het is wel handig als ze hem af en toe koffie of een plak cake brengen.

Boer Tom blaast bijna de boerderij op als hij eitjes wil gaan bakken. Hij geeft zijn bestelling door aan de dames, want ze moeten natuurlijk wel weten hoe hij zijn eitjes het liefst eet. Ze bakken eieren voor de hele schaftkeet. Boer Tom spreekt de hoop uit dat ze elke dag zijn eitjes bakken. Hij droomt hardop over de dames, die aan komen lopen om een zoen of een kan koffie te brengen.
Aan de keukentafel bespreken de dames dat leuke mannen schaars zijn. Ze boffen maar met boer Tom: niet getrouwd, geen kinderen, een jonge god die toe is aan een relatie. Samen verkneukelen ze zich over hun lot uit de loterij. Als boer Tom klaar is met werken, ziet hij dat de aardappels al geschild worden. Hij schilt mee. Het onderwerp van verlegenheid wordt besproken. Verlegen geeft hij aan, dat hij niet echt verlegen is. Hij heeft wat moeite met zich open stellen naar de dames toe. Hij stelt zich niet graag kwetsbaar op. Nu doet hij dat wel, omdat dit op een hele andere manier gaat. Hij had dit duwtje in de rug nodig. Ondertussen begint jaloezie op te laaien tussen de dames. Ze willen allebei boer Tom voor zichzelf.

BOERIN BERTIE
Boerin Bertie moet haar keuze nog maken. Dat is niet gemakkelijk. Darth Vader is een pony die in de wei staat te verregenen. Esther laat boerin Bertie weten dat ze niet alleen een modepopje is, maar dat er ook een stoere vrouw achter haar onschuldige uiterlijk haar schuil gaat. Boerin Bertie spreekt, nu het keuzemoment uitgesteld is, met alle dames apart. Ze wil graag weten of er een klik is. De passie voor paarden is gemakkelijk over te praten met Ciska. Maar als het gesprek wat meer de diepgang in gaat, verloopt het allemaal wat stroever. De stilte tussen Boerin Bertie en Ciska is ongemakkelijk en duurt lang. De hond van Boerin Bertie zegt het meest in dit gesprek. Ciska geeft uiteindelijk aan, dat Boerin Bertie haar pijlen beter op de andere twee dames kan richten. Dit vinden ze beiden een goede conclusie. De hond slaakt een zucht van opluchting. Ciska gaat naar huis. De andere dames vinden dit wel heftig, maar Boerin Bertie en Ciska vindt het goed zo. Ciska neemt afscheid van Boerin Bertie. Toen waren er nog twee dames over. Om de ongemakkelijkheid te overschaduwen, klagen ze samen over het miezel weer, terwijl Ciska weg rijdt.

BOER JAN
Bij boer Jan moeten Rianne en Marieke op de weegschaal, om de lammetjes te wegen. Boer Jan trekt zich er niet veel van aan dat vrouwen hun gewicht meestal liever niet delen. Marieke maakt dat niet zo veel uit; zij gaat zonder problemen op de weegschaal staan met de lammeren. Ze voelt zich een stuk meer op haar gemak. Rianne gaat daarna ook op de weegschaal staan, want het is volgens haar belangrijk om toe te geven. Wel is het moeilijk, want er is nog steeds een concurrente. Rianne zit per ongeluk aan het pielemuisje van een lammetje. Boer Jan constateert dat het lammetje daar helemaal wild van wordt. Boer Jan weegt de verschillen af. Zijn zorgvuldige, diepgaande afweging: Ze zijn allebei lachen, en leuk.
Boer Jan maakt worst van het lamsvlees, en dat laat hij trots aan de dames zien. Gelukkig weten de lammetjes in de schuur niet welke horror zich afspeelt in de slagerij van Jan. Rianne heeft eigenlijk niet meer door dat dat lammetje uiteindelijk worst wordt. Als je het in de winkel koopt, zie je het immers ook niet meer. Vrolijk draaien ze samen de lamsworsten. Boer Jan vraagt of ze het leuk vinden om met worst te werken. Dit is natuurlijk een spitsvondig woordgrapje van Boer Jan.
Boer Jan evalueert ondertussen met zijn collega Robin. Een vrouw is natuurlijk niet zo maar een occasion die je kiest, zo van doe mij die maar. Morgen wil hij ergens naar toe met ze. Niet de hele dag natuurlijk, maar gewoon even er tussen uit. Hij wil met ze gaan praten over serieuzere dingen, zoals kinderen. De dames willen ondertussen liefst niets meer met worsten te maken hebben. Boer Jan zegt tegen zijn collega dat hij bij de gevoelige snaar wil komen. Het puntje begint bij het paaltje te komen; hij heeft er zin in.
Hij geniet er van dat er eten op tafel staat als hij binnen komt. In record tempo werkt hij zijn eten naar binnen, zonder tussen door gebruik te maken van de mogelijkheid om te ademen of te praten. Ondertussen geeft hij een voorbeeld van een oprisping à la lammeren, waarna hij weer verder eet. Rianne vindt het niet erg, als hij dit maar niet in een restaurant doet.

BOER THEO
Boer Theo jaagt samen met zijn vrouwen de koeien op in de wei. Hij wil nog meer te weten komen over de dames. Hij heeft daar echter vertrouwen in, want ze hebben nog een paar dagen de tijd. Hij denkt dat het beter is als hij ze ieder nog even apart spreekt. Terwijl de koeien op stal staan, heeft boer Theo een gesprek met Ria. Ria weet niet of het wat wordt. Theo vindt het fijn dat ze eerlijk is. Ria voelt nog geen vlinders voor boer Theo. Theo is een beetje teleurgesteld. Hij had niet verwacht dat ze nog geen vlinders voelde. Ria is teleurgesteld dat ze niet verliefd is geworden op boer Theo, want dat was wel haar doel.
Yvonne bespreekt met Ria haar mededeling. Ria is nog steeds emotioneel. Ze vindt het moeilijk, maar staat wel achter haar beslissing. Ze vindt boer Theo te lief. Boer Theo heeft het er ook moeilijk mee. In het donker nemen ze afscheid.

De volledige aflevering kun je hier terugkijken:
http://www.npo.nl/boer-zoekt-vrouw/15-02-2015/KN_1665588

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.