Red Ieniemienie en haar crew: van Sesamstraat blijf je af!

Ieniemienie

Kijk eens goed naar de foto van Ieniemienie. Die gezichtsuitdrukking is exact de gezichtsuitdrukking van Nederlandse ouders, sinds uitlekte dat Ieniemienie en haar vrienden van Sesamstraat  in de problemen zitten. NPO1 wil Sesamstraat verplaatsen naar themakanaal Zapp Xtra, om plaats te maken voor Tijd voor MAX van Omroep MAX.

Uh, wat? Weten de televisie bazen wel, hoe druk kinderen het tegenwoordig hebben? Niets ten nadele van de oudere mensen, maar hebben ze enig idee hoe weinig vrije tijd kinderen vandaag de dag nog hebben? Nee? Nou, dan laat het me even uitleggen. Van half negen tot drie zitten kinderen gemiddeld druk bezig te zijn met leren, op school. Daarna hebben ze vaak nog afspraken, zoals zwemles, voetballen, afspraken met klasgenootjes, noem maar op.

Het enige vaste, voorspelbare rustmoment dat kinderen hebben voor bedtijd, is juist dat moment, waarop Sesamstraat op televisie komt. Samen met hun ouders kijken ze naar de avonturen van Ieniemienie en haar vriendjes op NPO1.

En dat wil men nu dus veranderen. Na veertig jaar. Wie is er niet mee opgegroeid? Normaal gesproken ben ik altijd wel voor veranderingen, maar deze gaat me een stap te ver. Sesamstraat is gewoon Heilig! Daar blijf je van af. De oudere mensen hoeven niet om zeven uur in bed te liggen. Zij zullen daar vast wel begrip voor hebben, toch? Al was het alleen al omdat ze zelf vroeger met ons ook voor bedtijd Sesamstraat hebben gekeken.

Advertentie

Eén gedachte over “Red Ieniemienie en haar crew: van Sesamstraat blijf je af!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.