Laat Yolanthe met rust!

Ik geef toe: ook ik dacht bij het zien van RTL Late Night: hm, ze zag er wel anders uit. Ook ik vroeg me wel even af of ze iets had laten doen, of dat het toch de make-up was, of het licht, of een combinatie van factoren. Ik vind haar een van de mooiste vrouwen van ons land, maar daarnaast ook erg sympathiek overkomen, als mens. Zo lag ik jaren geleden al in een deuk om haar optreden bij de Lama’s, bijvoorbeeld.

Maar wat je er ook van vindt of denkt, uiteindelijk gaat het ons geen bal aan of ze nu wel of niet iets heeft laten doen. En is het nog altijd haar lijf, haar hoofd en haar leven. Maar zodra de genadeloze Twitter trein op gang komt en stoom begint te produceren, vliegen de hatelijkheden digitaal richting Yolanthe. Mensen gaan niet één, maar tien stappen te ver. Ze wordt grof beledigd, en niet alleen op haar uiterlijk. Pure karaktermoord. Ga er maar aan staan, al die Twitter diarree over je heen krijgen. Het zou mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het lijkt alsof mensen van achter hun veilige beeldscherm alles maar denken te kunnen roepen. Het maakt niet uit hoe grof, want hee, het zijn maar woorden, het is maar op afstand, het is niet persoonlijk.

Beseffen die mensen dan niet dat Yolanthe ook een mens is? Is het afgunst, omdat ze er ondanks slechte make-up of wat dan ook toch nog altijd beter uit ziet dan die digitale treiterkoppen? Is het jaloezie op haar succes? Haar geld? Is het kuddegedrag? Laten we lekker saamhorig – het is immers bijna kerst, dus we doen het samen –  iemand de grond in boren?

Om je plaatsvervangend dood te schamen. Ze heeft niemand iets aangedaan, ze heeft geen strafbaar feit gepleegd, ze was alleen maar te gast bij Humberto. Morgen is iedereen het weer vergeten. Maar zoals dat met (online) treiteren gaat, voor de persoon die het lijdend voorwerp is, is het vaak helemaal niet zomaar vergeten. Het sluimert nog lang na. Mensen realiseren zich de gevolgen van hun beledigende woorden niet. Ik hoop dat Yolanthe het allemaal een beetje naast zich neer kan leggen. Want ook al doen sommigen op Twitter alsof ze “maar een geldwolf of voetbalvrouwtje” is, ik denk dat ze een hele leuke, sympathieke vrouw is, die al deze ongevraagde bemoeienis niet verdient. En al zeker niet die massaal gegroepeerde haat die op haar afgevuurd werd. Get a life!

Advertentie

Eén gedachte over “Laat Yolanthe met rust!”

  1. Hmm…nee ik denk eerder om de nepheid van haar reality. Die was zo gescript, overdreven en nep dat ik spontaan een hekel aan haar kreeg. Wat n gejammer over het huis in Ibiza maar er nog nooit geweest zijn? Voor t eerst naar haar zus die daar al jaren woont en dat voor tv? Zelf kraaltjes rijgen maar ze bij chinezen laten namaken? Nee, respect is weg nu.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.