Ik mis alles

Vanavond had ik het echt even niet meer. Ik barstte zelfs even in tranen uit. Terwijl ik helemaal geen reden tot klagen heb. In tegenstelling tot de mensen die op de IC liggen. Of die iemand dichtbij hen in het ziekenhuis hebben liggen. Of de mensen die ziek zijn van corona en nog maanden de nasleep daarvan voelen. Of de artsen en verplegers die al maanden overuren draaien. Of de ondernemers, die hun bedrijf ten onder zien gaan.

Ik heb helemaal geen recht tot klagen. Toch werd het me even allemaal te veel.

De lockdown, het dag in dag uit niet verder komen dan mijn home office en mijn achtertuin, of een wandeling door het veld. Dat ik mijn familie en vrienden veel minder zie. Dat ik ze niet mag knuffelen. Dat de besmettingen zo hard gaan dat we zelfs kerst heel sober zullen vieren, omdat dat nu eenmaal verstandiger is. Dat we niks meer spontaan kunnen doen.

Ik weet, het is nu eenmaal zo- en ik hou me er ook echt aan. Ik schaam me er voor dat ik zo verdrietig werd, want er zijn zo veel anderen die het zwaar hebben.

Maar, dat alles gezegd hebbende: met een angststoornis in een pandemie zitten is ook niet gemakkelijk. Ik ben vaak bang. Niet altijd met reden. De paniek overvalt me dan gewoon. Ik klamp me vast aan positieve berichten, vermijd het nieuws en social media zo veel mogelijk en vermijd alle zooi die op social media verspreid wordt en vaak niet klopt.
Maar je wereld wordt kleiner en eenzamer. En dan woon ik niet eens alleen. Ik denk vaak aan hoe het moet zijn voor mensen die alleen wonen. Het lijkt me heel zwaar.

Ik hoop echt dat in 2021 alles snel beter wordt. Dat we weer een beetje terug kunnen naar hoe het was. Dat we elkaar weer zonder paniek kunnen knuffelen, zoenen. Dat we weer zonder na te denken spontaan kunnen zijn. 💜

Stay safe allemaal. 💜

Liefs

Chrisje
http://www.chrisje.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.