Klinkt leuk… maar wat doet zo’n tekstschrijver nou eigenlijk?

Wat ik doe als zakelijk tekstschrijver? Daar kan ik een boek over schrijven! Maar ik kan het ook in het kort uitleggen, dat gaat sneller.

De meeste klanten die mij benaderen weten in hun hoofd exact wat ze willen vertellen. Het gaat immers om ondernemers en organisaties: ze weten welke klant ze willen bereiken, welke doelgroep ze hebben.

Het enige probleem: men krijgt het niet op papier gezet. De grote lijnen zijn bekend, maar hoe beschrijf je dit kort én krachtig? Hoe schrijf je zodanig dat je de lezer geboeid houdt – en overhaalt tot het kopen van jouw product of het inhuren van jouw diensten?

Dat is waar ik ten tonele verschijn. Ik ben als het ware de vertaler van hun gedachten. Ik gebruik hun verhaal, steekwoorden of ideeën en maak er een kloppend geheel van. Een creatieve, uitnodigende tekst die op social media gebruikt kan worden, op een website, of in mailinglijsten.

Waarom alleen schrijven voor ondernemers en organisaties?

Ik denk mee met klanten, stel kritische vragen en geef feedback.

Je moet weten waar je het best tot je recht komt. Als zakelijk tekstschrijver weet ik – vanuit meer dan twintig jaar werkervaring binnen het bedrijfsleven en de overheid – veel af van grote en kleine organisaties. Van het bedrijfsleven en van de overheid.

Vanuit de module organisatiepsychologie die ik momenteel volg aan de Open Universiteit, verdiep ik me nog verder in organisatiestructuren en organisatieculturen. Dit maakt meedenken met mijn opdrachtgevers gemakkelijker.

“Ik heb op mijn social media kanalen 35.000 volgers. Veel van mijn klanten volgen me zelfs al een tijd op social media, voordat ze mij benaderen. Ze weten dan al wat ik kan met teksten. Dat vind ik heel bijzonder.”

Daarbij heb ik op mijn eigen social media kanalen in de afgelopen acht jaar 35.000 volgers gekregen vanwege mijn creatieve teksten. Ik weet dus veel af van het opbouwen van een trouw publiek. Ik weet hoe je je doelgroep aan je bindt. Veel van mijn klanten komen zelfs voort uit mijn social media activiteiten: ze volgden me al een tijd op Facebook of Instagram en weten daardoor als het ware al wat ik kan. Dat vind ik echt heel bijzonder.

Het vak gaat overigens verder dan alleen teksten schrijven. Ik denk met mijn klanten mee, stel verdiepende en kritische vragen, geef feedback. Wanneer je meedenkt, wordt dit door ondernemers vaak erg gewaardeerd. Ik help hen door een brug te slaan tussen hun kennis en ervaring en wat klanten zoeken.

Meer weten? Ga naar http://www.chrisje.info voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.