Zo voelt een opvlieger!

Voor degenen die nog nooit een opvlieger hebben gehad of er nooit een zullen meemaken (mannen): dit is hoe een opvlieger aanvoelt.

Een maandagochtend, zoals zovelen. Je bent je gewoon met je eigen zaken aan het bemoeien, of met die van anderen, op kantoor of thuis. Plotseling draait iemand de radiator omhoog naar standje hittegolf in het kwadraat. Je temperatuur stijgt, de hitte golft van je borst omhoog naar je kruin, je hoofd loopt rood aan, je begint te zweten als een idioot en je hart klopt zowat uit je borst.

Wie heeft in vredesnaam de verwarming op 38 graden gezet? Je kijkt om je heen en ziet dat verder niemand in de fik lijkt te staan. Wat raar! Je loopt naar de radiator en ziet dat die gewoon uitstaat. Je twijfelt tussen naar de dichtstbijzijnde kraan rennen of met je hoofd uit het raam gaan hangen. Liefst doe je allebei. Zijn er nergens ijsklontjes? Of een diepvries waar je even in kunt gaan liggen? Je gebruikt de papieren van de nietsvermoedende collega die naast je zit om jezelf frisse lucht mee toe te wapperen. Wat een hel! Waarom voelt niemand dit behalve ik?

Gefeliciteerd, je hebt je eerste opvlieger gehad. Vanaf nu zul je deze te pas en te onpas krijgen. Overdag, ’s nachts, op de meest onmogelijke momenten zul je uit je lichaam willen treden van deze hitte. Als je een beetje pech hebt houdt dit de komende tien jaar aan.

Leuk hè, vrouw zijn?

Liefs,

Chrisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.