Ik ben niet goed in groeps-apps!

Iedereen met een mobieltje kent het wel: opeens word je toegevoegd aan een groepsgesprek op WhatsApp.

Of het nu gaat om een uitje dat gepland moet worden, een familie reünie die elf van de tien keer nooit helemaal van de grond komt of een zomaar lollig groepje: opeens zit je er middenin en begint iedereen door elkaar te kletsen.

Waar het eerst vaak nog over één onderwerp gaat en nog enigzins te volgen is, gaat het al gauw over allerlei zaken die moeilijker te volgen zijn en in het geheel niks meer te maken hebben met het te plannen uitje, zoals een ingegroeide teennagel die hardnekkig terug komt of andere berichten waar niemand op zit te wachten.

Daarbij wordt ondertussen vaak hevig gezocht naar een datum, waarop dan altijd wel iemand toch niet kan en waarvan twee mensen per ongeluk alsnog de verkeerde datum in de agenda noteren (meestal ben ik een van die twee mensen).

Leg je je telefoon per ongeluk een uur of drie aan de kant omdat je aan het werken bent, schrik je je helemaal te pleuris zodra je je toestel weer oppakt: je hebt 346 WhatsApp meldingen! En nee, er is niks ernstigs, dit is alleen een teken dat zich een paar mensen op de groepsapp die dag verveelden en dusdoende ter vermaak de volledige portretserie van hun goudvis door hebben gestuurd.

Enfin. Als ADD’er kan ik heel weinig met groepsapps. Als er te veel gezegd wordt heb ik de concentratie niet om alles terug te lezen, ik word onrustig van alle meldingen en als ik al probeer terug te lezen heb ik het talent om over de echt wezenlijke berichten heen te lezen.

Ik zet meldingen tegenwoordig uit, zodat ik op een rustig moment kan terug lezen.

Wat ik meestal vergeet.

Maar gelukkig kennen mijn vrienden en familie me goed genoeg om me even apart te appen als er echt iets belangrijks te melden is.

Liefs,

Chrisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.