Ik wilde geen veertiger worden, maar het bevalt me toch erg goed! – door Kim

Twee jaar geleden werd ik veertig. Een dag die ik niet wilde vieren. Mijn jeugd was voorbij, nu hoorde ik bij de ouderen.

Nu, twee jaar later, zie ik in dat ik het zo ontzettend mis had. Veertiger is leuk! Ik voel me niet oud en merk dat ik de twintigers en dertigers nog erg goed bijhoud in hun doen en laten. Op mijn werk hebben we de leukste gesprekken met elkaar en lachen ze om mijn grapjes…ja, ik ben nog jong!
Ik ga graag op stap en rol als laatste het café uit, kan er geen genoeg van krijgen.

Maar de vijftigers en ouder nemen me nu ook serieus. Ik ben niet meer die snotneus die pas komt kijken. Ik heb ook al mijn portie levenservaring. Ze waarderen mijn mening en nemen me in vertrouwen over de dingen die voor hun belangrijk zijn. Ja, ik ben volwassen!

Als moeder van twee kinderen met ieder hun eigen rugzakje, doe ik alles voor ze en maak me sterk voor mijn kuikens. Zo volwassen!
Maar als ik dan van de kinderen hoor dat hun vrienden me zo “chill” vinden en ze met me moeten lachen, voel ik me weer best cool.

Qua gevoel is het ook anders. Ik maak me niet meer druk om kleine dingen. Doordat ik al grote zorgen heb ervaren kan ik beter relativeren. Ik heb nog steeds puistjes, denk dan toch de jeugd die er nog inzit. Maar de rimpels liggen ook al op de loer. Waar dit vroeger redenen waren om onzeker te worden, boeit het me nu niet meer. Er zijn ergere dingen in het leven.

Het maakt mij tot wie ik ben. Ik zorg goed voor mezelf.

Ik heb nog nooit zoveel gesport als nu. Heb na jaren, met behulp van therapie, eindelijk de balans gevonden tussen genieten en goed voor mezelf zorgen. Zit lekker in mijn vel. Ik ben zoals ik ben..en ik ben goed. Waar ik me vroeger nog kon druk maken of anderen me ook wel leuk vonden, maakt me dat nu niets meer uit. Vroeger moest iedereen me aardig vinden. Nu denk ik, vind je me niet aardig? Jammer dan, een gemis voor jou, want ik ben het wel.

Het is mooi meegenomen als mensen me leuk vinden, maar zolang ikzelf en de mensen van wie ik houd me maar waarderen, dan vind ik het prima.
Ik zorg, heb lief, geniet, maak fouten, los ze op, en probeer er voor iedereen te zijn. Ja..ik mag er zijn..

Dat 40+ zijn is zo gek nog niet..
Ik vier het alsnog ..iedere dag opnieuw!

Liefs,

Kim

Volg Kim op Facebook via haar pagina Hoe dann!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.