Ophef over Curvy paspop van Nike: blijkbaar mogen wij dikkere vrouwen niet sporten? – door VIP blogger Inge

De wereld blijkt in shock te zijn, Nike heeft een curvy paspop in zijn winkel in Londen staan. En de hele wereld vind daar wat van, net zoals de dames aan de desk van RTL-boulevard.

Alle cliché’s vliegen wel zo’n beetje over de desk, hoe bedoel je bodyshaming?! Maar het zijn juist de mannen die het voor “ons dikkerdjes” opnemen.

Bijzonder om te zien wat er gebeurt als een groot merk met behoorlijk wat aanzien buiten de bekende hokjes denkt. Ik persoonlijk vind dat Nike met zijn tijd mee gaat, want waarom zouden de paspoppen toch voor altijd en eeuwig in maatje XS moeten blijven.

Alhoewel ik gisteren begrepen heb, dat maatje 48/50 echt te groot is en te extreem. Bah! Wat een rot opmerking!

Het zijn juist door deze opmerkingen en door deze mensen, dat “wij dikkerdjes” soms niet eens durfen te sporten. Of überhaupt soms zelfs de straat niet meer op durfen (of in ieder geval met frisse tegenzin). Juist door deze walgelijke mensen met deze walgelijke vooroordelen.

Dik zijn is niet altijd een keuze, ik zou ook graag een maatje minder willen (wel meerdere ook). Maar dat is me helaas (nog) niet gegeven. En geloof me, ik heb al van alles geprobeerd, zonder resultaat en met nog meer frustratie. Ik voldoe niet aan de normen en dat is een bittere pil waardoor ik op heel wat blaren zit en moet zitten.

Of was het nou de onzekerheid van de dames die hun parten speelde? Dat wij “dikkerdjes” de overhand gaan nemen en dat zij buiten de normen gaan vallen? Buiten de bekende hokjes? Niet meer zo perfect zijn?

Ik strooi wat liefde, over alle maten……

Liefs,

Inge

Inge’s blog kun je volgen via Instagram:
https://instagram.com/lief.dagboek2.0

Facebook: lief.dagboek2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.