Hallo Jumbo, dat kan beter!

Ik ben doorgaans geen zeurpiet, maar dit moet me toch even van het hart: ik vind de vierde in de rij regel bij de Jumbo echt heel vervelend.

Vervelend voor klanten, maar ook vervelend voor personeel.

Ik stond vanochtend als vierde in de rij. Er was geen enkele andere kassa open. Ik schraap ongemakkelijk mijn keel en zeg hardop: “Ik ben de vierde in de rij.” De jongen achter de kassa schrikt zichtbaar en roept snel dat kassa drie open gaat.

Snel komt er een caissière aan gespoed die achter de kassa kruipt. Maar ik was vierde in de rij, en er was geen andere kassa open op het moment dat ik daar kwam staan. Ik zou volgens de regels mijn boodschappen dus gratis hebben moeten krijgen.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ik ben al vaker vierde in de rij geweest. Welgeteld één keer kreeg ik ook echt mijn boodschappen gratis. De andere keren werd mijn mededeling beantwoord met het haastig openen van een extra kassa.

Ik vind het maar een ongemakkelijke regel, zowel voor het personeel als de klant. Ik las op social media dat veel mensen deze ervaring hebben. Soms zelfs ronduit werden uitgekafferd door de bedrijfsleiding. Dat heb ik nog niet meegemaakt, maar ik laat het dan ook telkens gaan als ik vierde ben.

Ik vind het idee best aardig, maar dan moet men ook de klant die vierde in de rij staat eerlijk behandelen. Anders heeft zo’n regel helemaal geen zin en zorgt het alleen maar voor ongemakkelijke situaties en frustraties.

Hallo Jumbo, dat kan beter!

2 gedachten over “Hallo Jumbo, dat kan beter!

  1. Yup, zo gaat het hier ook! Als ik als vierde in de rij alleen een chocoladeletter heb willen ze die nog wel eens (welgeteld één keer gebeurd!) gratis meegeven, maar als je meer boodschappen hebt wordt er meteen een kassa opgegooid… Ik ben ook niet zo dat ik dan alsnog moeilijk ga doen, maar vind het een nietszeggende onzinregel… Dat kan zéker beter!!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.