Vier maanden backpacken door Azië: VIP-blogger Michelle Anne schrijft over haar zoektocht naar balans

Chrisje’s eerste VIP-blogger is bekend! Michelle Anne stelt zich voor.

Voor een vrouw van 24 heb ik al veel leuke dingen op mijn naam staan, maar toch lijkt het voor mij niet genoeg. Van jongs af aan ben ik al een carrièrevrouw geweest die geen genoegen neemt met (kleine) prestaties. Stom eigenlijk, want het heeft ervoor gezorgd dat ik te hard heb gewerkt en te weinig aandacht heb gehad voor liefde, gezondheid en vooral voor mijzelf. Iets waarvan ik denk dat veel vrouwen van mijn leeftijd zich in kunnen herkennen.

Daarom ben ik op een zoektocht: Hoe vind ik de balans tussen carrière, geluk, vrijheid, gezondheid en liefde?

Het is voor mij nog een mysterie wat die concepten überhaupt betekenen in de huidige maatschappij voor een vrouw. ‘The future is female’, lees ik steeds vaker. Het feminisme heeft een gigantische shift veroorzaakt in de rol van de vrouw in de maatschappij en daarmee in haar eigen leven. We moeten carrière maken én het huishouden runnen én de kinderen opvoeden én een goede partner zijn én alles voor onszelf betalen én én én….

Er lijkt een verkeerde kronkel te zitten in de maatschappelijke definitie van feminisme waarin het allemaal ‘een moeten’ lijkt te zijn in plaats van ‘een keuze’.

Hierdoor blijft het vinden van de balans en ons eigen geluk achter. Mijn moeder heeft ooit een goed punt gemaakt: ‘Feminisme is feministisch zijn wanneer het je uitkomt; Als een man je de deur open wilt houden, laat hem dat vooral doen!’

Om die balans te vinden, heb ik er vorig jaar voor gekozen om alles achter te laten en naar Leuven te vertrekken. Ik kreeg daar een nieuw huis, nieuw werk, een nieuwe opleiding en nieuwe vrienden, maar vooral de tijd om tot rust te komen met mijzelf. Het was het beste jaar van mijn leven en heeft vooral ook het beste van mijn leven opgeleverd; mijn huidige relatie.

Een man die mij eraan herinnert dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen als vrouw en ook gelooft in feminisme, maar dan op mijn moeders manier! Eindelijk ben ik weer gaan geloven dat ik als vrouw vooral voor liefde mag (niet moet!) kiezen.

 Nu denk je misschien dat ik gek ben dat ik Leuven heb verlaten, maar dat heeft een goede reden. Ik heb namelijk gekozen om mijn leven te delen met mijn partner en daar ook veel voor op te geven. Aan het einde van de dag zal liefde namelijk voor mij altijd het doel van het leven zijn. Het is alleen écht niet makkelijk om alles op te geven voor je geliefde, want ook dan raakt de balans zoek. Dus nu ben ik weer op zoek naar die balans, dit keer inclusief liefde!

En om dat allemaal nog net even wat verwarrender te maken is mijn vriend deze week begonnen met werken bij Defensie, een baan waarin hij soms weken weg moet blijven of zelfs maanden als hij uitgezonden wordt. Momenteel is hij bezig met zijn eerste vijf maanden algemene militaire training. Oh, én als hij straks twee maanden in het proces zit, vertrek ik voor vier maanden naar Azië om te backpacken, vrijwilligerswerk te doen en yoga te beoefenen. Gekke combinatie toch? Dehippie vrouw die in Azië dieren wilt verzorgen en de heldhaftige man die met een geweer ons land wilt verdedigen.

Hoe het precies gaat werken en wat ik ga leren tijdens mijn reis, gaat vast een zeker een rollercoaster worden, maar een waar ik met veel moed in stap. Van het leger tot Azië, een moderne zoektocht naar de balans tussen liefde en feminisme.

Ik ga jullie met liefde op de hoogte houden!

Liefs,

Michelle Anne

 

Foto: Zina mac Williams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.