Lief dagboek,

Lief dagboek,

Het is vandaag 18 september 2018 en alweer een heel aantal jaren geleden dat ik jou voor het laatst schreef! Heb je me gemist?

De ganzen vertrokken een paar dagen te vroeg (maar wat vind ik het mooi om ze te zien overvliegen!): Vandaag was het weer even warm in het zuiden van Nederland: ik moest zelfs de airconditioning aanzetten in de auto omdat ik weg smolt op weg terug naar huis. Ik moet toegeven dat deze Indian Summer voor mij niet per se hoeft: ik ben wel klaar voor de herfst.

Na die lange hittegolf – waar ik van mezelf niet over mocht zeuren – ben ik blij als ik mijn melkflessen weer eens in een panty kan steken. Zou ik dan raar zijn? Ach; daar kijkt niemand meer van op.

Zou het komen doordat ik in de herfst geboren ben? Misschien heeft het daar iets mee te maken. Ik hou zo ontzettend van de herfstkleuren, de wandelingen in het bos.

Als baby was ik al eigenwijs. Althans, dat schreef mijn moeder in mijn babyalbum. Ik ben niet zo goed in het maken van fotoalbums, ik heb daar niet zo veel geduld voor. Ik heb daarentegen wel een triljoen foto’s van mijn meisje.Ik heb eens ergens gelezen dat je een e-mailadres voor je kind kunt aanmaken en daar dan foto’s naar toe kunt mailen. Dat vond ik een briljant idee. Sinds ze een jaar of vier was ben ik daarmee begonnen. Ze heeft nu al tientallen e-mails met foto’s, filmpjes, eerste keren en bijzonderheden. Ook mail ik haar af en toe om te vertellen dat “je toen je vijf was voor het eerst assertief was! Joehoe!”, dat soort dingen. Het lijkt me voor haar leuk om later dit soort dingen terug te kunnen lezen en zien. Ook zitten er filmpjes bij waar ze me misschien bij uit zal lachen, zoals het filmpje waarop ze voor het eerst kruipt en meteen natte knieën krijgt, door (jaja) de tranen van mama.

Maar die echte fotoalbums, daar moet ik toch ook echt eens aan beginnen. Ideaal voor na de Indian Summer, als “mijn” seizoen begint.

Tot morgen!

Liefs,

Chrisje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.