Waarom de hitte moeilijker is voor vrouwen dan voor mannen!

Met deze tropische temperaturen besloot ik dat het eens tijd werd voor een column over waarom hitte moeilijker is voor vrouwen dan voor mannen. Niet om te zeuren, hoor! Gewoon om de zaken even in perspectief te plaatsen.

Topless

Als het kwik stijgt en het dragen van kleding oncomfortabel wordt, trekken mannen gewoon hun shirt uit. Mannen zijn sowieso altijd lekker body confident, (jaloers! En een van de dingen die ik echt super leuk vind aan mannen overigens, ze kunnen zo lekker compleet schijt hebben aan een paar extra kilootjes): bierbuikje of geen bierbuikje: het T-shirt gaat uit.

En als er een bierbuikje is, dan wordt daar eens trots op getrommeld en kijkt niemand er verder van op. Probeer maar eens als vrouw je shirt uit te trekken in het openbaar, zonder dat er iemand vreemd van opkijkt.

OnBEHAaglijk

Dan heb je ook nog zoiets als de beha. Mannen hoeven niet zo’n onbehaaglijk ding aan te trekken om hun boobies bij elkaar te houden. Wij moeten echter wel die dingen aan waarin zweet zich lekker verzamelt gedurende de dag. Als een vrouw geen beha draagt wordt dit meestal toch stiekem afgekeurd. Bovendien is het voor een vrouw met een iets grotere cup dan cup A vaak ook niet prettig om ze los in de wei te dragen.

Hittegolf + ongesteld = super oncomfortabel

Vrouwen worden dan ook nog eens om de paar weken ongesteld. Laat me je vertellen dat dit geen pretje is; normaal gesproken al niet, maar bij zulke hoge temperaturen helemaal niet.

Opvliegend!

Ben je als vrouw in een bepaalde leeftijdscategorie ook nog in de overgang, dan heb je naast alle bovengenoemde ongemakken en beperkingen ook nog eens iets afschuwelijks: opvliegers. Terwijl het al een triljoen graden is besluit jouw lichaam dat daar best een schepje bovenop kan en fikt je hoofd zowat van je romp af. Probeer dan maar eens iets gedaan te krijgen zonder airco.

Dat allemaal gezegd hebbend, is het natuurlijk voor iedereen wel een beetje afzien, zo’n hittegolf. Maar vooral voor de dieren, de kleine kindjes en baby’s, de oudere mensen en de zieke mensen. Gelukkig gaat het een beetje afkoelen de komende dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.