GRATIS WEEKMENU en gastblog “Afvallen met een gezin” door Babette!

Afvallen en een gezin, dit kan prima!

Door Babette van Friends of Food

Met gratis weekmenu (zie onderaan!)


Regelmatig krijg ik de vraag; ik wil graag afvallen, maar ik heb een gezin en ik wil geen 2 potjes hoeven koken.

Geen probleem hoor! Iedereen kan gewoon hetzelfde eten.

Tot een aantal jaren geleden dacht ik ook dat het niet mogelijk was om af te vallen, zonder anders te hoeven eten dan mijn gezin. Logisch, ik at met al die dieten ook anders dan mijn gezin. Totdat ik in 2012 het roer omgooide en begon met mijn NIEUWE GEZONDE LEEFSTIJL. Ik ging niet meer anders eten dan mijn gezin, ik kookte gewoon hetzelfde en at met de pot mee. Want ik ging starten met mijn nieuwe leefstijl; GING GEWOON NORMAAL DOEN.

De hoeveelheden van wat je eet kun je aanpassen, maar je hoeft echt niet anders te eten als de rest van het gezin. Vorige week in het weekmenu voor Chrisje heb je kunnen zien dat dit uit GEWOON NORMAAL eten bestond.

Iedereen die graag wat wil afvallen heeft een zwakke plek m.b.t. eten. Bij mij is dat het feit dat ik een ontzettende zoetekauw ben en met name ‘s avonds als het rust is in huis, moment dat ik even zit, dan wil dat soms nog wel eens fout gaan. Ik schrijf inderdaad SOMS, want zo vaak gebeurd dat nu niet meer. Als ik overdag genoeg eet dan heb ik hier ‘s avonds ook helemaal geen zin meer in.

Maar hoe doe ik dat dan, gezond afvallen met een gezin.

Wat wij binnen ons gezin afspreken is dat de kinderen allebei 1 dag per week mogen kiezen wat ze lekker vinden. Voorwaarde is wel dat dit gezond moet zijn. Gezond betekent; groente, vlees/vis en aardappelen/rijst/pasta of soep.

En dus aten wij vorige week tomatensoep. Mijn oudste zoon had dat op school gemaakt en vond het zo lekker, dat hij dat ook thuis wilde maken. Prima jongen, gaan wij samen aan de slag. Door het samen te doen heb je ook even qualitytime en de kinderen leren zo langzaamaan ook het eten te bereiden. Het recept van de soep vindt je hier http://friendsoffood.nl/recept/recept-tomatensoep-a-la-jurre/

Zo aten wij ook van de week met dat warme weer hutspot, want daar had jongste zoon zin in. Hij lust geen wortels, maar wel als ze in de hutspot zitten. En hij wilde er een kabeljauwburger bij.

Bij beide maaltijden kon ik dus gewoon mee eten, want het is gezond en past binnen een gezond volwaardig voedingspatroon.

Ook koop ik fruit wat de kinderen lekker vinden, zodat ze dit ook graag eten. Van de week met het warme weer waren de kinderen lekker met vriendjes in de tuin aan het spelen. Er lag nog heerlijke watermeloen en galiameloen in de koelkast. Dus, grote schaal gepakt, lekker in stukken gesneden, en naar buiten toe met de schaal. De kids stonden te juichen, oooh lekker, in no time was het op. En ook ik heb hier lekker een stuk van gepakt. Lekker gezond.

Wij hebben hier binnen het gezin zelfs nog een extra moeilijkheid, onze jongste zoon heeft koemelkallergie. En wij eten als gezin gewoon hetzelfde. Hetzelfde brood (heerlijk VOLKOREN tijgerbrood van de AH), hetzelfde beleg (alleen mag hij geen kaas) en dezelfde avondmaaltijden. Het is helemaal niet zo moeilijk. Ok, je moet de etiketten goed lezen, maar dat leer je ook in de loop van de tijd heel snel te doen.

Kortom, het hoeft niet moeilijk te zijn, je kunt het jezelf heel moeilijk maken. maar DOE GEWOON NORMAAL, dan kun je prima met het gezin mee eten.

Ik hoop jullie dat ook met de weekmenu’s in te laten zien, dat je GEWOON NORMAAL kunt eten en dat je dan ook afvalt. Vooral je lijf niet TE WEINIG voedingsstoffen geven, dan val je juist niet af.

Ik hoop jullie te hebben kunnen overtuigen, dat je in je afvalstrijd echt niet anders hoeft te eten als je gezin. Ik hoor graag jullie mening, en zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat.
Ook deze week is er weer een weekmenu voor Chrisje, het menu van de vorige week hebben we besproken en het menu is naar wens van Chrisje aangepast voor haar. Naast hetgeen wat aan drinken hier genoemd wordt, zorgt Chrisje er voor dat ze voldoende drinkt (water, koffie zonder suiker en melk, thee)

Lieve groet,

Babette

Je kunt me ook vinden op Facebook: www.facebook.com/FriendsofFood of op mijn website www.friendsoffood.nl

Heb je nog ideeën voor een volgende blog? Wat wil je weten? Ook dat hoor ik graag.

WEEKMENU 2

Advertentie

Eén gedachte over “GRATIS WEEKMENU en gastblog “Afvallen met een gezin” door Babette!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.