Afvallen met Chrisje! Inclusief Weekmenu!

Vaste nieuwe Gastblogger voor Chrisje is Babette: voedingsdeskundige en ervaringsdeskundige die op eigen kracht maar liefst dertig kilo afviel!

Met een wekelijkse blog en een wekelijks weekmenu gaat Babette ons helpen gezonder te eten! Jey!

Even voorstellen…..


Chrisje stelde mij de vraag of ik voor haar een aantal blogs wil maken m.b.t. voeding en leefstijl……wauw wat gaaf! Wat een eer! Ik straalde van oor tot oor 🙂

Daar kreeg ik gelijk ook de vraag bij of ik een aantal weekmenu’s wil maken voor de lezers en lezeressen van Chrisje. Ja, leuk!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen: wie ik ben en wat mijn link is met voeding. Ik ben Babette Wagemakers, eigenaar van Friends of Food.

Ik ben geboren in 1979, samenwonend in Doetinchem met mijn vriend Marc en samen hebben we twee zoons, Jurre (2009) en Jesse (2012).
Naast dat ik werkzaam ben als gewichtsconsulent werk ik ook nog een aantal dagen per week in een huisartsenpraktijk als Praktijkverpleegkundige.

OOIT WAS IK 30 KILO ZWAARDER.

Ik heb echt allerlei diëten gevolgd; Margriet Streep je Slank, Sonja Bakker, Cambridge en ga zo maar door. Alles werkte, MAAR VOOR EVEN. Want alles wat er af ging met de diëten, kwam er ook weer aan (en een paar kilo extra)

En toen kwam het moment dat ik er echt helemaal klaar mee was. Dat was eind 2012. Ik had mijn MOTIVATIE gevonden. Dat waren mijn twee zoons. Als ik zo zwaar zou blijven, zou ik nooit fatsoenlijk met hen kunnen spelen. Ik heb mezelf een DOEL gesteld WAAROM ik wilde afvallen; “Volgend jaar zomer wil ik in mijn bikini op het strand met mijn zoons kunnen voetballen”. Door dat doel mij telkens voor ogen te stellen lukte het mij om op een GEZONDE manier af te vallen.

Ik ben GEWOON NORMAAL gaan eten en meer gaan BEWEGEN. Ik hou niet van de sportschool, dus ik ben heerlijk gaan wandelen.
Door normaal te doen, zowel op het gebied van eten en bewegen, VIEL IK 30 KG AF.

En dat gewicht is er nu nog steeds af.

Doordat ik een nieuwe leefstijl heb aangewend, wat heel erg goed vol te houden is weet ik dat dit voor anderen ook mogelijk is. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente en aangesloten bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten.

De komende weken ga ik elke week een weekmenu maken voor Chrisje. Dit is toegespitst op vrouwen van rond de 1.60-1.70 meter lang. Dit weekmenu zal ongeveer 1800-1900 kcal zijn. Naast wat er in het weekmenu staat, mag je ook nog koffie, water en thee drinken (allen zonder suiker). Uiteraard kunnen de dagen gewisseld worden en kunnen ook de tussendoortjes op 1 dag gewisseld worden.

Nu weten jullie dus het nodige van mij 😉 Maar wie zijn jullie? En waar zou jij in een volgende blog van meer over willen weten? Ik hoor het graag!

Lieve groet,

Babette

Je kunt me ook vinden op Facebook: www.facbook.com/FriendsofFood of op mijn website www.friendsoffood.nl

Bekijk hier het weekmenu:

Advertentie

11 gedachten over “Afvallen met Chrisje! Inclusief Weekmenu!”

 1. He Babette,

  Wat een leuk stuk! Ik merk na mijn 35e dat afvallen er lastig is. Heb je daar nog tips voor. Voorheen ging t veel gemakkelijker. Maar nu sport ik me een slag in de rondte en probeer Zo veel als mogelijk goed te eten.
  Daarbij gebruik ik medicatie tegen reuma, kan dit ook een boosdoener zijn? En heb je daar tips voor?

  Groeten selma

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Selma!

   Wat leuk dat je reageert en dankjewel voor je lieve compliment.

   Er kunnen verschillende dingen aan ten grondslag liggen waarom je niet afvalt:
   1) Je sport heel veel, eet je wel voldoende? Hoe meer je traint hoe meer energie je lijf nodig heeft. Hier zijn speciale berekeningen voor. Je mag me wel een mailtje sturen (info@friendsoffood.nl) dan wil ik dit wel even voor je berekenen.
   2) Val je in omvang wel af? Door het sporten verbrand je vet en bouw je spiermassa op. Spieren zijn zwaarder dan vet, dus kan het zo zijn dat je in omvang wel afvalt maar in gewicht (nog) niet
   3) Medicatie kan zeker het afvalproces bemoeilijken, maar het kan echt wel, afvallen met reuma. Je lijf is natuurlijk inwendig ook wel heel hard aan het werk, dus ook hier een hoop energieverbruik.
   4) Is er nog winst te behalen in wat je eet? Zet alles eens op een rijtje een aantal dagen, met de hoeveelheden erbij….

   Ik hoop dat dit voldoende antwoord op je vraag is?

   Lieve groet Babette

   Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Babette, wat een herkenbaar verhaal! Ook ik wil graag afvallen op een gezonde manier en zonder de sportschool, maar wel door lekker te lopen met onze hond van 15 maanden. Ik zou jouw voorbeeldmenu graag uit willen printen of vergroten, want ik kan het nu niet goed lezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Marinka,
   Wat goed dat je op een gezonde manier wilt afvallen. Als je mij even een mail stuurt naar info@friendsoffood.nl dan zal ik jou de weekmenu’s mailen.
   Het is wel goed om je te realiseren dat dit specifiek gemaakt is voor Chrisje, dus je moet even bekijken of dit voldoende voor jou is. Als je me mailt en even aangeeft wat jouw lengte, gewicht, leeftijd en hoeveel je sport, kan ik voor jou wel even berekenen wat jouw lijf nodig heeft.

   Lieve groet,
   Babette

   Geliked door 1 persoon

 3. Hi Babette,
  Ik ben 54 en heb al alle diëten geprobeerd die er maar zijn maar val helaas steeds in mijn oude ( snoep) gewoonte. Overdag lukt het mij super goed maar wanneer de avond komt dan ga ik op zoek naar zoet/ zout🙈Heb jij tips om deze te onderdrukken?
  Alvast bedankt,
  Groetjes,
  Anne

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Anne,

   Dankjewel voor je reactie.

   Het is altijd goed om je af te vragen waarom je gaat snoepen. Wat brengt snoep jou op de avond? En wat zou je kunnen doen om de gewoonte te doorbreken?
   Eet je overdag voldoende? Ben je niet te streng voor jezelf overdag en compenseer je dat in de avond?
   En diëten werkt niet he 😉 Het gaat om je leefstijl blijvend veranderen, dat is wat werkt. En iedereen heeft zijn eigen leefstijl. En daarbij mag ook echt wat lekker horen. Maar belangrijk is wel dat je bewust kiest voor wat lekkers en er ook van geniet.

   Kun je hier wat mee?
   Je mag me ook altijd mailen hoor, dat kan op info@friendsoffood.nl

   Lieve groet,
   Babette

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.