Help, mijn kind maakt SLIJM!

YouTube vloggers zijn hot, zelf slijm maken is dan ook al een tijd dé rage onder kinderen.

Ook ik ontkwam niet aan de slijmfase: gewapend met een hele lijst gingen we op pad, op jacht naar slijm-ingrediënten. Volgens Dochter moest er lijm, scheerschuim (geen gel!) en lenzenvloeistof in, eventueel aangevuld met verf en of glitters.

Bij de Action aangekomen dacht ik daar wel alles te kunnen halen, maar helaas: de lijm was helemaal uitverkocht. “U wilt zeker slijm maken?” vroeg de verkoopster. “Velen anderen gingen u voor, alle lijm is uitverkocht.”

Crap. Achter ons stonden een vader en zoon al net zo beteuterd te kijken als wij: ook zij kwamen voor slijm ingrediënten.

Zeven winkels en een halve rolberoerte later – om precies te zijn drie winkels nadat mijn geduld op begon te raken – vonden we eindelijk lijm. Ik was toen al vrij ver klaar met de slijmhysterie. Nog eens drie winkels later hadden we overigens nog steeds geen lenzenvloeistof mét borax kunnen scoren. (Want zonder borax werkt het prutje blijkbaar niet).

Op de parkeerplaats – met een dochter die verdriet had omdat we geen lenzenvloeistof vonden – kwam de vader met zijn zoontje ons buiten adem achterna gerend: “Hebben jullie de lenzenvloeistof ook nog gevonden?”. Het zweet stond bij hem inmiddels al net zo dik op het voorhoofd als bij mij.

“Nee, jullie?”

“Ja!” Blij om ons te kunnen helpen vertelde hij bij welke winkel we lenzenvloeistof met borax konden vinden. “Maar opschieten hoor, want er waren er niet meer veel!”

Wat een klopjacht. Dus daar gingen we weer, bezweet en moe, met een humeur om op te schieten, up tempo het hele winkelcentrum door, op jacht naar het laatste ingrediënt.

Tien spontaan grijs geworden haren later kwamen we thuis met alle benodigdheden. Toen was het feest pas echt compleet. Eerlijk: ik snap niet hoe andere moeders dit doen: na een half uur plakte alles: de muur, de tafel, de kom, lepels, mijn kind, ik, mijn telefoon en de buurjongen. Een week later veegde ik nog slijmspetters van de muur en de deurklinken af.

Als je trouwens denkt dat het daar ophoudt, dan denk je het verkeerde. Want het slijm wordt in een plakkerig bakje bewaard, en dan wordt er nog heel veel mee gespeeld. Ik ben slijmresten tegengekomen in de bekleding van de bank, op deurklinken van toilet en badkamer. Laatst was er zelfs eentje uitgelopen op het bureau op haar kamer.

Ik dacht niet dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik mis de fidget spinner.

Advertentie

Eén gedachte over “Help, mijn kind maakt SLIJM!”

  1. Te dik, te dun, te nat, te droog, ” nee mam! te hard” wel GVD! Youtube erbij… na vele ergerlijke minuten dan een klein hompje ondefinieerbaar zacht….. later lag dit tussen de kleren in de wasmand 😛

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.