Waarom mannen vrouwen niet begrijpen

Sorry dames, maar ik snap wel waarom mannen vrouwen soms niet begrijpen. Mannen zijn over het algemeen wat rationeler ingesteld en vinden duidelijkheid prettig. Zeg nou zelf: Een demonstratief geplaatste toiletrol op de trap is toch vooral leuk om overheen te springen?

Mannen willen gewoon dat vrouwen duidelijk zijn. Duidelijke vragen stellen. Dan zeggen zij daar ja of nee op. Niet zo moeilijk, toch?
En wat doen wij vrouwen?
Wij stellen geen duidelijke vragen. Wij geven HINTS.

We gaan op de bank zitten, het ene been over het andere, wiebelen onrustig heen en weer. En we zuchten. We zuchten wat af. We zuchten net zo lang en net zo hard, totdat de man wel moet opkijken van zijn gadget.

Dan vraagt de man, terwijl zijn laatste Angry Bird door de lucht vliegt: “Is er iets?”
Als we het echt op onze heupen hebben, zeggen we dan eerst: “Nee, er is niks, hoor.” met bijbehorende pruillip en blik richting parketvloer of nagels.

De man denkt dan: Mooi. Er is niks. En katapulteert vrolijk weer een vogel op zijn touchscreen. Ondertussen ontploffen wij bijna, want natúúrlijk is er wel iets, ziet hij dat dan niet?

Nee, dat ziet hij niet.
Hij werd gestoord omdat we wat harder ademden, maar toen hij ons vroeg of er iets was, zeiden wij nee. Daarmee is de kous af.
En natuurlijk is die kous niet af.
We HINTEN. We hopen dat hij onze lichaamstaal leest, dat hij in de oeverloze diepte van onze ogen kijkt en zegt “Schat, lieverd, ik zíe aan je dat er iets is, hoe kan ik je dag op empatische wijze weer goed maken?”

Maar dat doet hij meestal niet. Niet omdat hij niet wil: hij is zich gewoon van geen kwaad bewust. En dat Kwaad, waar hij zich niet van bewust is, zit naast hem op de bank, te wiebelen met haar pumps. Het wordt steeds kwader. Als we dan nog niet snappen hoe mannen communiceren, zuchten we nog eens heel diep, staan we demonstratief op, lopen we – onze hakken in het parket borend –  naar de keuken, waar we luidruchtig de vaatwasser gaan staan in- of uitruimen. Daarbij laten we pannen extra hard in de kast kledderen, kijken we van hoe ver af we het bestek in de besteklade kunnen mikken, en als we écht irritant zijn – en dat zijn we soms – mompelen we ook nog wat binnensmonds, net hard genoeg dat hij het kan horen, maar te zacht om te verstaan.

Soms schrikt de man dan op van zijn Angry Birds spelletje, door zijn eigen vleesgeworden angry bird, die in de keuken smijt met pasta-tangen en bakjes. Hij denkt dan, huh, er was toch niks, waarom is ze dan zo luidruchtig bezig? en krabt zich eens achter zijn oor. Als hij niet al te bang aangelegd is voor lichamelijk letsel, brengt hij zijn gadget in veiligheid en durft hij de keuken in te komen lopen om te vragen of het gaat.

En dan, nou, dan is het prijs.
De man staat niets vermoedend te kijken terwijl de tsunami achter hem opdoemt en losbreekt. Een stortvloed van verwijten, die zich uren, dagen, weken, of zelfs jarenlang hebben opgehoopt, wordt in één keer op die arme kerel losgelaten. “Natuurlijk gaat het niet!” schalt het door de keuken, gevolgd door een stroom van verwijten, meestal opgebouwd in de loop van de dag – en als we het echt op onze heupen hebben, zit in de stroom van verwijten nog een aantal verwijten van vorige week, vorige maand, die ene keer dat hij flirtte in de Efteling, of een oude koe van tien jaar geleden.

De man vraagt zich af waar dit alles in godsnaam vandaan komt, en hoe het kan dat zijn anders toch best lieve en redelijke vrouw nu door de keuken raast als een oververhitte vrouwelijke Donald Trump. Hij snapt niet waar ze het vandaan haalt, al die verwijten, en wat hij in vredesnaam misdaan heeft. Bovendien had hij bijna level 32 van Angry Birds gehaald, en dat wil hij eigenlijk graag af gaan maken.

Maar de vrouw interesseert zich niet voor zijn gadget of vogels; zij weet weet wél wat hij misdaan heeft. Ze zal het hem eens haarfijn uitleggen, nu ze toch bezig is. Aan het einde van zo’n tsunami – die opvallend vaak voorkomen tijdens de hormonale, maandelijkse death wish dagen – laat ze de man verbouwereerd achter, terwijl ze haar heus gaat snuiten op het toilet, en vraagt hij zich af hoe zijn leven er uit zal zien als vrijgezel. De vrouw echter, is de tsunami kwijt, voelt zich wellicht ook een tikkeltje schuldig, want zo kwaad had ze het nou ook weer niet bedoeld.

Mannen zeggen meestal direct wat hen dwars zit. Ik vind dat heerlijk.
Vrouwen zijn daar soms een beetje jaloers op. Want de hele week rondlopen met zo’n opgebouwde tsunami van in je buik, dat is niet fijn hoor. Dat blijft borrelen, en ten slotte, tja, dan moet-ie er uit. De vraag is alleen wanneer. Vrouwen spelen fervent hints met mannen, maar het spelletje wordt nooit echt begrepen aan de andere kant.
Als wij zeggen “Pffff, de zolder moet weer eens opgeruimd worden.” denken mannen “Daar heeft ze gelijk in.” en hij gaat verder met zijn denkbeeldige vechtscène in Modern Warfare.

Hij gaat echter op geen enkele wijze er van uit dat wij daar mee bedoelen “JIJ moet de zolder weer eens opruimen. En met weer eens bedoel ik NU.” Aangezien we geen vraagteken achter de zin zetten, voelt hij zich in het geheel niet aangesproken. En als we heel eerlijk zijn, is dat ook niet zo gek. Want als we willen dat hij iets doet, waarom vrágen we het dan niet gewoon? Hij denkt dat we gewoon een feit constateren. En mannen zijn de flauwste niet: dat mag!

Enfin. Om een lang verhaal niet nog langer te maken, snap ik dus wel, dat mannen ons soms niet begrijpen. Godzijdank kunnen we ondanks alle emancipatie toch nog best lief zijn, die andere 28 dagen van de maand. Genoeg tijd voor de man om weer op te laden en de vrouw om verwijten te verzamelen voor de volgende keer.

Gepubliceerd door chrisje

Freelance tekstschrijver

189 gedachten over “Waarom mannen vrouwen niet begrijpen

 1. Grappig om dit te lezen. Ik denk dat t zeker veelal zo is! 😉 toch herken ik mezelf er niet helemaal in. Ik ben vaak degene die de rekeningen betaald (we doen alles samen dus dat komt zo uit) ook troost hij zelfs meer dan ik als hij er is. Ik heb t dan al meerdere dagen gedaan en vind het een heerlijk gezicht als hij zo zn verdrietige uk troost biedt! En de taken zijn hier verdeeld naar de uren die we werken. Dus alles 50/50 verdeeld. Werkt super voor ons allebei. Weten precies waar we beiden aan toe zijn in alle drukte. 🙂

  Geliked door 2 people

 2. Wat ben ik blij dat ik niet onder deze stereotype soort vrouw val! Ik zou daar zelf ook gek van worden. Vrouwen, zeg gewoon wat je denkt, scheelt een hoop gedoe, tijd en irritaties!

  Geliked door 3 people

 3. Helemaal waar op het moment ik denk mn vrouw te begrijpen snap ik er niets meer van al 23 jaar en heb ook niet het gevoel dat me dat gaat lukken
  Maar ik hou van dr!!!

  Geliked door 3 people

 4. Dit kan nooit door een vrouw zijn geschreven!
  Of het moet een man in een vrouwenlichaam zijn, er zijn gewoon geen vrouwen die zoveel zelfkennis hebben én het dan ook nog durven te uiten!!

  Like

  1. Tuurlijk durven vrouwen dat wel! Ze moeten gewoon een helder momentje hebben! Zo is het natuurlijk onzin dat ik voorafgaand aan een avondje stappen hysterisch voor de kledingkast sta “ik heb níks om aan te trekken!” En alle suggesties die mijn vriend doet kunnen écht niet. En nu denk ik: wat een muts ben ik toch!

   Ik vind het juist opvallend dat er, wanneer het over de cyclus gaat, van 30 dagen (een maand) wordt uitgegaan terwijl dit gemiddeld 28 dagen (4 weken) is… (Zeker bij pilgebruiksters) Dat weet elke vrouw toch??

   Verder genoten v de humor en zelfspot :-)))

   Geliked door 1 persoon

 5. En hoe past dit op het plaatje voor de vrouwen die te maken hebben met een man die asperger heeft? 1 op de 6mannen heeft dit en dit zorgt veelal voor problemen in de relatie. Door onbegrip en onwetendheid in de omgang met elkander. Iemand aanvulling of antwoord voor mijn vriendin en mij?

  Like

  1. 1 op de 6 mannen heeft asperger?

   Sorry maar dit is een ongegrond nummer, heb je dat van een of ander roddel-magazine?

   In onze westerse samenleving heeft 1 op de 100 mensen een ASD (Autism spectrum disorder) , dat is extreem hoog in vergelijking bij niet-westerse samenlevingen met een verhouding van 0.15 op de 100 mensen. Dit is voornamelijk door het enorm slechte dieet van onze samenleving. (Enorme hoeveelheden van processed foods als #1 reden.)
   Van de 1 op de 100 mensen in westerse samenlevingen of 0.15 wereldwijd heeft ongeveer 86% van de mensen OF Asperger OF PDD-Nos. Laten we voor het gemak zeggen dat het 50/50 is.

   Als het 50/50 balans is tussen asperger of PDD-NOS zou in nederland (laten we zeggen 18 miljoen mensen)
   18 mil(0.01(0.86*0.5)) = 77400 mensen in nederland.
   Hiervan is ongeveer 80% mannelijk en 20% vrouwelijk. (Mannen hebben een hogere kans op asperger, vrouwen een hogere kans op bijna elke andere vorm van autisme)
   Dit zou betekenen dat er vanuit die 77400 mensne zo’n 61920 mannen asperger hebben en 15480.

   Gezien dat er gemiddeld 49.5% van de nederlanse bevolking mannelijk is en 50.5% vrouwelijk betekend dat dat er zo’n:
   8910000 mannen zijn, Wat betekend dat: 7 uit de 1000 mannen asperger hebben
   en 9090000 vrouwen zijn, wat betekend dat: 2 uit de 1000 vrouwen asperger hebben.

   Nu is dit een berekening vanuit verschillende studies in binnen en buitenland over het ASD en asperger. de officiele nederlandse cijfers(Van 2013) is gemiddeld 2.5 mensen uit de 10.000 die asperger hebben. wat zou betekenen dat 2.2 van de 10.000 mannen asperger hebben en 0.3 van de 10.000 vrouwen asperger hebben.

   Van alle andere varianten van autisme hebben vrouwen er vaker last van.

   1 uit de 6 mannen autisme….Als iemand dat ergens gepubliceerd zou hebben zou die direct ontslagen moeten worden. Totaal geen enkele wetenschappelijke ondergrond; een nummer uit de grote duim gezogen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Je stelt terecht vragen over de cijfers onder de 1 op 6 bewering, maar stelt vervolgens dat er meer ASD in westerse samenlevingen voorkomt en dat dit door eten komt! Heb je dát uit een of ander roddelmagazine???

    Er wordt in westerse samenlevingen meer gediagnosticeerd. Lijkt me een waarschijnlijker verklaring.

    Er is iemand met een dieetkliniek die inherent niet-dubbelblind bewijs claimt naar verband tussen dieet en ADHD. Los van de wetenschappelijke discussie over dit onderzoek is ADHD wel even wat anders dan een ASD.

    Like

  2. Ik heb zelf autisme, alhoewel een zeer lichte vorm en er goed van bewust. Wat ik gemerkt heb, is dat in mijn geval in elk geval, je het brein moet zien als een computer. In principe moet je het zien hoe een programma checkt of iets waar is of niet.

   Perfect voorbeeld:
   -Vriendin komt binnen en zegt dat er iets gebeurd is en dat we niet mogen vragen wat er aan de hand is.
   -Zowel ik als haar ex (die overigens ook autistisch is), dachten meteen aan een of andere drugsdeal ofzo, en besloten toen dat dat niet het geval zou zijn.

   Simpel gezegd: We gingen allebij alle mogelijke opties af, om uiteindelijk tot het besluit te komen dat het iets kleins moest zijn.
   Computerprogramma’s hebben vaak te maken met polling (of eigenlijk, altijd). Dit is een principe waarmee bedoeld wordt dat je continue moet checken op alle mogelijkheden.

   Toen ik dit bovenste eenmaal door had, werdt het een stuk makkelijker om duidelijker te zijn.

   —-

   Jammer genoeg is er nog een tweede, en daar houdt het niet mee op, probleem bij mensen met autisme en relaties (zij het intiem of vriendschappelijk), dat is namelijk het sociale aspect. Elke mogelijk situatie of gezichtsuitdrukking die er gebeurt, moet al eens eerder gebeurd zijn en toen destijds duidelijk zijn geweest (wat ons weer terug brengt bij polling, maar dat even terzijde). Als er geen duidelijkheid is over wat er bedoeld wordt met een bepaalde gezichtsuitdrukking, of een bepaald gezegde, wordt het vaak als overbodig beschouwd (tenslotte heeft een computer geen nut aan informatie als hij er toch niks mee kan doen). Ikzelf definieer autisme liever als een ander denkniveau. Niet per se beter of slechter, maar anders.

   Het laatste probleem wat ik zo kan bedenken is dat het grotendeels aan de autist is om het op te lossen, weliswaar in combinatie met een ander. Dit kan echter niet zolang hij/zij het probleem zelf niet ziet.

   Laat ze dit allebij lezen, en hopelijk helpt het 🙂

   TL;DR: Autisme -> computerbrein -> if-statements / polling -> conditionele reacties

   Geliked door 1 persoon

  3. Wel, wij zitten ook in zulke situatie en geef toe, is een zeer moeilijke relatie! Nu moet het onderzoek nog uitsluitsel geven. Hoe kunnen we in zulke situaties tot oplossingen komen om een standvastige, open en begripvolle relatie te bekomen? Wie hierover raad heeft en een betaalbare therapie of … .
   Hopelijk komt hierover, relaas. Groetjes

   Like

 6. I needed to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I’ve got you bookmarked to check out new stuff you post eedadkadakbb

  Like

 7. Ik heb de blog gelezen, hilarisch! Kostelijk vermaakt. Chrisje mijn complimenten!
  Vervolgens de reacties, bijna net zo hilarisch. Alleen dan minder complimenteus. Jammer dat wat voor mij de essentie van dit blog is, daarin niet weerspiegeld wordt!

  Geliked door 2 people

 8. Hoi Chrisje.

  Ik kwam via via op jou verhaal. Wat je zegt kan ik mezelf een beetje inschatten. Zelf ben ik nog geen moeder maar ik heb respect voor dat wat je geschreven hebt!

  Twee kleine foutjes :
  – in alinea/blokje 18. Staat ‘..en zij weet weet wél wat hij misdaan heeft.’ Dat is volgens mij één weet te veel.
  – in alinea/blokje 19. Staat ‘..terwijl zij haar heus gaat snuiten op het toilet.’ Volgens mij bedoel je neus, toch?

  In ieder geval bedankt dat we dit zo mogen lezen. Doet ons vrouwen natuurlijk ook wel iets!

  Met vriendelijke groet,
  Fay Buitenwerf
  Just Fay!

  Geliked door 1 persoon

 9. Dames, neem een mirena-spiraaltje en je wordt de komende 5 jaar nauwelijks ongesteld. Geen vervelende twee dagen meer in de maand, maar hooguit een halve dag per kwartaal. Of heb ik (en dus mijn man) gewoon geluk 😉
  Nee, dit verhaal is dus niet herkenbaar 😀

  Like

  1. Ooit gehoord van de mirena crash?! Het overkwam mij.. Angst en paniek aanvallen 3x per dag de symptomen van een hartaanval. En vreselijke stemmingswissingen. Ik heb mirena bij elkaar 10 jaar gehad, met een tussenpose van een jaar ( ivm zwangerschap) maar de laatste 3 jaar waren vele malen erger dan een pms stoornis. Pas na een half jaar nadat de mirena verwijdert is, begon ik me weer normaal te voelen. Skip die onnatuurlijke hormonenshit, laat het lichaam weer zijn natuurlijke gang gaan. Dan heb je misschien 1 dag wat stemmingswissingen en de bijbehorende klachtjes. (Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk) maar voor de rest van de maand weer stabiel. Daar zullen mannen dan maar even een dagje mee moeten dealen. Ga maar naar de kroeg dan ofzo..

   Geliked door 1 persoon

   1. hahaha, heel typisch dit. De man moet het dan maar ontwijken? Neem als vrouw dan even een momentje er tussen uit. Heb je dan, blijkbaar, hard nodig!

    Like

 10. Wauw, het is alsof dit artikel rechtstreeks is overgenomen uit een slechte, uitgekauwde Amerikaanse sitcom. Er zijn zoveel vrouwen die ook rationeel zijn ingesteld, en dit artikel zet weer een lekkere duidelijke harde streep tussen mannen en vrouwen; Want oh oh oh wat zijn we toch verschillend en wat kunnen vrouwen soms met ogen rollen en wat kunnen mannen ons toch niet snappen. Lekker cliché en generaliserend, precies wat we nodig hadden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Dit stuk, en de reacties van dames die zich er al dan niet in kunnen vinden, lijkt bijna de conclussie te trekken dat -shocking- vrouwen complexe mensen zijn die tegenstrijdig binnen zichzelf als binnen hun gender kunnen zijn. Netzoals mannen eigenlijk. Als je er over nadenkt lijkt het bijna wel dat alle mensen complete personen zijn die niet altijd logisch in elkaar zitten en soms moeilijk communiceren door emoties, waardoor we elkaar niet altijd even goed begrijpen.

  Nee, het zullen toch wel vrouwen zijn die raar zijn, en mannen die simpel zijn. Veel makkelijker.

  Geliked door 1 persoon

 12. 1 dag in de maand? Voor zover ik weet duurt ongesteldheid wat langer. Bovendien ben ik bang dat je toch echt achter de verkeerde vrouwen gaat en het misschien eens bij jezelf moet zoeken 😉

  Like

 13. Ik zou dit best met een knipoog kunnen lezen, indien het een grappig verhaal zou zijn. Echter is het een behoorlijk uitgemolken onderwerp en nog best slecht geschreven ook.

  Mag hopen dat dit niet een autobiografisch stukje is, anders heb ik serieus medelijden met je. XoXo

  Geliked door 2 people

 14. Oscar Wilde zei het al: “Women are meant to be loved not understood”

  Komt omdat ze namelijk allemaal een beetje gek zijn, maar zo is het ook bedoeld.

  P.S. “als moeder zijnde” (6e alinea) is foutief Nederlands 😉 (als moeder of moeder zijnde) ik weet dat het gevaarlijk is vrouwen te verbeteren maar doe het toch.

  Geliked door 1 persoon

 15. Grap als waarheid, en de waarheid als grap. Hulde en chapeau! Maar Chrisje, bestaat er ook een geëmancipeerde vrouw die mans genoeg is om na zoveel dagen haar partner apart te nemen en nèt zo volgas in het gezicht te zeggen “schat, over die woedeaanval van laatst, dat had niets met jou te maken. Sorry. Morgen breng ik je een ontbijtje op bed, en als je wilt masseer ik je ook, om het goed te maken”? SOMMIGE vrouwen hebben als lijfspreuk “eerst sterven, dan je ongelijk toegeven”. Misschien een suggestie voor je volgende stukje?

  Geliked door 1 persoon

 16. Jammer dat alle vrouwen hierin over één kam geschoren worden! Ik herken mezelf er totaal niet in! Ik schuw niet voor een halve nog hele rekening, ik ben niet van de hints, maar ben concreet in wat ik wil. Ik heb geen last van PMS effecten (al moet ik het zelf zeggen) en zo kan ik nog lang door gaan. En toch is het zo…. Ondanks ik niet voldoe aan de stereotype waar de gemiddelde vrouw aan toebedeeld wordt door de gemiddelde man, zijn mannen nog steeds aan het zeiken! zeiken over hoe onafhankelijk ik ben, bang voor mijn duidelijkheid, etc….. dussss, ondanks ik ze in dit geval snap, snap ik ze toch niet helemaal!!! Heb je niet van de in de column benoemde mankementen is het ook een probleem!!

  Geliked door 2 people

 17. ik citeer en reageer even over het onderwerp! succes met lezen

  tja ik heb hem ook gelezen, maar ik zie niet in waarom wij mannen de vrouw niet begrijpen, wat ik namelijk lees is dat de vrouw jaloers is aangelegd…. wij mannen zeggen gelijk wat er aan de hand is terwijl vrouwen het opsparen, en eruit lazeren, waardoor er ruzie ontstaat…. en dan zijn wij mannen de schuldige? als de vrouw nou direct EERLIJK is en zegt wat er is, kunnen wij (partners) erover praten, tevens ziet de vrouw ons als slaaf als ik lees over de zolder? wanneer een vrouw zich er aan stoort kan de vrouw zelf ook eens beginnen met die rampzalige zolder op te ruimen, en niet van ons mannen verwachten dat als de vrouw wat wil dat de man dat moet doen, vrouwen mankeren NIKS aan hun handjes en voetjes, laat staan aan die grote mond 1x in de maand als alles eruit komt, dus waarom zouden wij mannen die vrouwen niet begrijpen…. is het voor een vrouw nou zo moeilijk te begrijpen dat je alles aan je partner kunt vertellen…. en erover kunt praten, en natuurlijk oplossen wat er dwars zit?…

  zo zie je maar…. wat ik dus uit dit fantastische verhaal lees,
  als wij mannen wat vertellen aan de vrouw… word de vrouw vaak boos, en wij mannen proberen het dan weer goed te praten… terwijl het niet onze schuld is…. wij DURVEN het wel direct te vertellen… in tegenstelling van vrouwen 😉

  vrouwen sparen alles op omdat zij het niet kunnen vertellen (word genoemd) en zodra zij dan barsten… zijn wij mannen ALWEER de sjaak, en wie probeert het dan weer allemaal goed te praten? WIJ MANNEN… waarom? omdat wij van onze vrouw houden, maar is dat op zo moment wederzijds?

  wat ik lees is dat wij mannen altijd de schuldige zijn, maar in dat opzicht durf ik openbaar te plaatsen, dat vrouwen zichzelf op dat moment eens in de spiegel moeten kijken en vragen waar ben jij mee bezig, wellicht zien ze dan nog niet in dat ze zelf fout bezig zijn!

  kortom, ik lees hier dus heel duidelijk…
  wij mannen zijn alleen goed voor :

  – het geld in huis te brengen
  – de kleine verzorgen
  – goed inzicht hebben in wat de kleine aan moet voor kleding…
  – de leuke dingen zoals pretpark betalen
  – de luiers verschonen in het openbaar ( een goede vader doet dat ook)
  – doordrammen of er iets is.
  – opruimen als de vrouw zegt, dit en dit moet nog eens een keer gedaan worden (zelf het innitatief nemen zal de vrouw dus zekers niet doen)
  – mannen moeten alles direct vertellen, anders word de vrouw boos, maar andersom is dat niet zo, wij moeten maar accepteren dat de vrouw alles opspaart, en moeten onze bek houden als de vrouw kwaad word, want alles is op dat moment de schuld van de man…

  alles even kort samen gevad : als de vrouwen zo denken over ons mannen…. dan ben je niet eens een man waardig!!!

  een “koppelte” (man en vrouw) horen dingen samen te doen, bespreken en op te lossen… niet alles moet van 1 kant komen, al zien de vrouwen dit vaak heel graag zo!

  ja ik kan dit weten! en ik durf dit te plaatsen!
  omdat ik zo relatie heb mee gemaakt!

  dus wederom wijzen de vrouwen WEER naar de mannen om zelf uit het zicht te blijven, maar deze man is niet zo dom

  Geliked door 2 people

 18. mooi verhaal, en heel herkenbaar, jammer genoeg. … alleen zijn die 2 dagen bij mijn vrouw ondertussen 2 weken per maand geworden. alsof het de normaalste zaak van de wereld is. en zeg er maar niks over want anders is de beer weer los. zou het iets met de overgang te maken hebben? laat het alsjeblieft zo wezen, dan is er nog hoop voor de toekomst want dit hou ik niet lang meer vol…. na 30 jaar samen. .. 2 weken rust en dan weer 2 weken drama!

  Geliked door 1 persoon

 19. Nou ‘Chrisje’,

  Eerst en vooral wil ik je bedanken dat je de kaart van de man trekt in de eeuwenoude Koude Oorlog van het nucleaire gezin. Dat kan ik alleen maar bewonderen, want hoewel vrouwen het op de werkvloer dan wel eens zwaar te verduren kunnen krijgen, is het braaklandschap van de gemiddelde woonkamer nog steeds een mijnenveld voor een (al dan niet) “Nieuwe Man”. Maar je hoeft nou ook weer niet ZO ver te gaan in je verdediging dat je ons gaat afstempelen als een verlepte postzegel: de doorsnee man heeft heus wel meer empathisch vermogen, meer inzicht en verdorie meer haar op zijn ballen dan een Angry Birds spelende nietsnut die pas merkt dat er iets mis is als er met bestek gegooid wordt.
  “Bovendien had hij bijna level 32 van Angry Birds gehaald.” Nou denk je dat dat is wat er door zijn hoofd gaat terwijl er een tsunami door de keuken raast? ASJEBLIEF ZEG, op dat moment is Angry Bird het laatste dat door onze (volgens jou) kleine bovenkamer wordt gekatapulteerd. Modern Warfare evenmin, een spel dat ik heb moeten Googlen omdat ik er zelfs nog nooit van had gehoord. Of ben ik nu geen echte man?
  Wat wil jij eigenlijk van een man, Chrisje? Is het beeld dat je hier ophangt, van een man die niet veel meer waard is dan de wasdraad waar hij dagelijks en slaafs de ondergekotste kleren van zijn kroost aan laat uitwaaien, die heel de dag op de bank zit, die tot niet veel meer dient dan een bank, de grote Belfius Van den Minnaere, die het eten betaalt, de zolder opruimt (want waarom vraag je het niet gewoon, of, welja, waarom doe je het anders niet zelf, of samen, lijkt je dat niet leuk?), vruchteloos de ene klerekledij na de andere over de kleine trekt tot hij bij het gamma turqoise is uitgekomen, want mode-inzicht is toch zijn ding niet helemaal nee, nee hij is alleen geïnteresseerd in zijn “gadget”, het digitale equivalent van zijn lul achterna lopen, een al bij al cliché beeld dat zelfs in FC de Kampioenen misplaatst zou zijn omdat het ZO achterhaald en ZO ongeloofwaardig is, is dat wat jij wil van een man?
  Trek jij een zuur mondje met je portemonnee? Proficiat. Dan trek ik een bitter gezicht met mijn koffers. Tot ziens.
  Beste wensen voor het nieuwe jaar,
  Hugo Op den Bosch

  Geliked door 1 persoon

  1. jemig Hugo,

   Humor is blijkbaar niet je sterkste kant en dat zou op zich niet zo erg zijn, ware het niet dat je dat in een groot aantal woorden moet uitmeten in een reactie.
   Het is een uitvergroting, een wat gegeneraliseerd beeld van iets wat voor veel mensen wel herkenbaar is.
   Dat jij je hierdoor gemangeld voelt zegt meer over jou dan over de auteur en die koffers pakken lijkt me dan ook geen slechte suggestie want omgang tussen mannen en vrouwen vraagt nou eenmaal een korrel zout van beide kanten op zijn tijd.
   Zout dus, niet zuur vriend 😉

   persoonlijk vind ik mijn kledingkeuze voor de kids trouwens gewoon ‘gedurfd’ en mijn vrouw moet daar inderdaad vaak om lachen. daarna kleedt ze de kinderen om 😉

   leuk stukje, niets mis mee. ga zo door

   Geliked door 2 people

 20. Grappig. Kwam toevallig dit weekend nog ter sprake op een verjaardag. We kwamen er een beetje op uit dat de dames op het gebied van emancipatie over het algemeen vooral geëmancipeerd waren als het uitkwam (dames knikten instemmend mee, overigens). Ik heb er uiteindelijk een term voor bedacht: selectieve emancipatie.
  En ja, het frustreerde menig heer dat wij gedachtenleestechnisch niet zo getalenteerd waren…

  Geliked door 2 people

 21. Grappig. Dit kwam toevallig afgelopen weekend ter sprake op een verjaardag. We concludeerden (met vrouwen die met het schaamrood op de kaken instemmend knikten) dat dames veelal vooral geëmancipeerd waren als het ze uitkwam. Ik heb er zelfs een term voor bedacht: “selectieve emancipatie”.
  En verder waren we het er als mannen wel over eens dat we gedachtenleestechnisch niet zo getalenteerd zijn…

  Geliked door 1 persoon

 22. Beetje veel woorden om weer te geven dat mannen (iedereen eigenlijk) duidelijkheid nodig hebben en dat emancipatie tegen de natuur van zowel vrouw als man in gaat. Het geven van hints schiet inderdaad niet op; dan zou ik, als vrouw, vragen gaan stellen omdat ik de situatie op dat moment niet begrijp maar ik twijfel of menig man dit ook doet. Mannen zeggen veelal ook niet wat ze denken, die zitten eerst een tijd intern te kijken (aka binnenvetten) of ze het alleen op kunnen lossen. Niet altijd even efficiënt.
  Wat betreft emancipatie, mannen en vrouwen hebben van nature uit beide hun ‘special powers’. Jammer van de maatschappelijke druk die vrouwen en mannen het gevoel geeft dat ze moeten emanciperen . Hoe vaak is er inmiddels bericht geweest dat er meet vrouwen aan de top moeten? Het feit dat de vrouw nu het recht heeft om werken, studeren en nutteloos stemmen is meer omgevormd naar een vreemde emancipatieplicht voor man en vrouw.

  Geliked door 2 people

 23. Ik ben een jongen van pas 18 jaar, maar ik denk dat je er toch een beetje naast zit, ookal was het erg leuk om te lezen.
  Alleen het is vaak niet zo dat de man de hint niet begrijpt, hij wil er alleen niks aan doen. Volgens mij weet de man dat als hij vraagt: ‘is er iets?’ Dat zijn vrouw zal zeggen nee, waarop hij doet alsof hij de hint niet begrijpt zodat hij er ook niks aan hoef te doen. Want hij weet ook nog eens dat alle vrouwen altijd zeggen dat mannen de hints nooit begrijpen en dat vrouwen hun man dat vaak niet eens kwalijk nemen. Dus is het lekker makkelijk om ook net te doen alsof je het niet begrijpt 🙂

  Like

 24. Je kunt het ook anders bekijken mannen zijn gewoon te dom om te begrijpen na zoveel keer hints+ruzie dat een vrouw ook op zo’n moment een hint geeft. Gelukkig heeft begrijpt mijn vriend het bij mijn wel. En als ik zeg dat iets gedaan moet worden doet hij het ook wat klusjes betreft. Met huishoudelijke taken niet daar moet ik echt om vragen maar welke man doet zoiets nu uit zich zelf haha

  Like

 25. Vreemd dat geen enkele vrouw zich hier in herken terwijl ik bij elke vrouw wel kleine trekjes hier van zie. Stereotiepen zijn voor man en vrouw vaak enigzins waar, dat is de lol er ook van. Maar als je begint te roepen ” ik doe dat echt niet, nee zo ben ik niet” ( ik ben beter dan dat.) Misschien is het dan tijd om even te ontspannen en om je zelf te lachen

  Geliked door 2 people

 26. het enige wat vergeten wordt is het feit dat al zeg je alles duidelijk, oprecht en direct… Je moet het blijven zeggen… Keer op keer… Als je dan eens probeert na een periode om het niet te zeggen en af te wachten of t na 20x te zeggen eens vanzelf gaat… Gaat dat alsnog niet. Ik ben nog nooit zo direct geweest als dat ik nu ben maar t idee om alles zoveel te herhalen is ook een irritatie op zich en dan ga je het alsnog opkroppen. Wat een vrouw wilt ook noet zeurderig overkomen voor een man… En dat begrijp ik aan mannen niet.

  Like

 27. Ach, humor ?? Of geen humor ?? I don ’t really care about it now.

  Maar bij vrouwen, als ik zie wat er is vraag ik 1 X wat er is. Als de vrouw dan antwoord met niets. Dan vraag ik het voor een tweede keer, blijft het antwoord hetzelfde dan is wat mij betreft het recht verspeeld boos te worden op een man. Simpel gezegd geef ik hiermee 2 X de kans om het te vertellen en het dus op te kunnen lossen. Doet men dat niet is in mijn ogen het probleem opgelost of niet aanwezig geweest. Ik laat me ook niet op mijn kop zitten door een vrouw, wat inhoudt dat ik ook tegengas geef. Klopt mijn vriendin is niet makkelijk, maar ik ook niet. Laatst toevallig zei ze: ik zit te denken een afspraak in het ziekenhuis af te bellen met de reden dat ze het beetje overbodig vond. Wat er was laat ik even buiten beschouwing. Maar ik zei dus dat dat niet verstandig was, want zo zou het probleem niet opgelost worden. Ja maar ik heb geen zin om te gaan. Ik zuchtte en zei ik heb ook niet altijd zin om te gaan werken maar ik moet toch ook gewoon gaan. Uiteindelijk heeft ze alsnog afgebeld. Maar heeft van mij wel duidelijk doorgekregen dat het een verkeerde keuze is.Ik heb geprobeerd het uit haar kop te praten, om het probleem op te laten lossen. Missie mislukt in dit geval. Maar achteraf werd mij wel verweten dat het probleem nog bestond. Ben toen best wel behoorlijk boos geweest. Heeft zelfs geresulteerd in een avond op de bank, nietszeggend tegen elkaar, ik de 2 Zits, en mevrouw op de 3 Zits omdat ze zonodig lui en uitgebreid moest liggen.

  Dus tja, i rest my case …

  Vrouwen… Ja alsof ze perfect zijn (ahum)
  Wij mannen zijn ook niet perfect maar de vrouwen ook niet. Dit is zoals ik de vrouw meemaak en heb meegemaakt in het verleden. Bij het verliezen van deze relatie, weet ik niet of ik überhaupt nog wel een vrouw in mijn leven zou willen hebben. Denk dat een vrijgezellen leven vele malen minder stress en problemen met zich meebrengt.

  Like

 28. totaal niet grappig,zelfs een flauwe glimlach kan er niet af. een thema wat al duizenden keren is herkauwd. en ik begrijp zeker geen vrouwen die het nodig vinden om een hele site met hun oninteressante onbeduidende mening vol te zetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: