Ik schreef deze blog op doktersadvies

Als je dit leest is de kans groot dat je me kent van mijn Facebook pagina of website Chrisje, waarop ik meestal grappige (hoop ik dan) quotes en blogs schrijf.

Ik schrijf al van kinds af aan, omdat ik het een gemakkelijke en veilige manier vond om mijn gevoelens te uiten, en later ook te delen. Al snel kwam ik er achter hoe fijn het is om mensen aan het lachen te maken met mijn schrijven. Dat vond ik zelfs zo fijn dat ik er meer mee ging doen: zo ontstond de Facebook pagina en de website. Het lijkt op mijn pagina en website misschien alsof ik één en al plezier ben, door wat ik publiceer. Het thema achter veel van wat ik schrijf is dat lachen gezond is en jezelf eens grondig uitlachen nog gezonder.

Maar in realiteit ben ik overspannen.

Hoe ik me de laatste tijd voel is verre van grappig. Er valt niet veel aan te lachen, als je plotseling niet meer weet hoe je in vredesnaam van A naar B moet komen, terwijl je dat eerder altijd zonder enige moeite kon.

Toch deel ik dit met je, omdat ik wil laten zien dat niet altijd alles is wat het lijkt, van buiten af.

Ja, ik schrijf grappige blogs en quotes, ik sta breed lachend op de foto en het lijkt alsof ik het best allemaal voor elkaar heb. Ik héb ook een mooi leven, een prachtig kind, lieve vrienden en familie. Toch ben ik er niet minder overspannen door.

Er is nog een reden waarom ik al jaren schrijf: ik help graag mensen. Ik neem mensen graag mee in mijn gedachtenwereld omdat ik zelf over dingen nadenk én graag anderen help, al is het maar omdat ze herkennen wat ik voel of denk en zich daardoor minder alleen voelen.

Daarom dat ik dit – hoe persoonlijk ook – deel. Want ook dit hoort bij mij. En al kan ik nog zo lachen en grapjes maken en lollig doen, ook ik ben dus een mens met gevoel en ook ik kan overspannen raken.

Ik schaam me er bewust niet voor om dit te zeggen, omdat er al te veel taboe heerst over psychische klachten.

Mijn huisarts vroeg mij een paar weken geleden – toen ik huilend tegenover hem zat – wat mij ontspanning brengt. “Wandelen met mijn hond… en schrijven.” waren de eerste twee dingen die ik noemde.

“Dan doe dat, als het je lukt.” zei de huisarts.

Bij deze.

10 gedachten over “Ik schreef deze blog op doktersadvies

 1. Hoi Chrisje,

  Langs deze weg wil ik je een gezond, liefdevol, en gelukkig 2018 wensen.
  Tevens hoop ik dat je de “rust” in je hoofd weer terugvind en op een leuke en ontspannen manier je blogs met ons kan en wil blijven delen.
  Gezondheid is het ALLER BELANGRIJKSTE bezit van een mens, verzorg het goed en probeer je geluk op jouw eigen manier weer terug te vinden.
  Heel veel sterkte gewenst in deze o zo moeilijke periode in je leven.
  Geniet van je gezin en huisdieren en put daar de kracht uit !!!

  De allerbeste wensen,

  Glockie17c

  Geliked door 2 people

 2. Lieve Chris en ****
  Ook voor jullie een heel goed en gezond 2018. Chris voor jou heel veel beterschap. Een moeilijke weg te gaan maar je komt er uit. Probeer jezelf af te leiden en probeer zoveel mogelijk samen met **** fijne dingen te doen. Ook al weet je nu op dit moment niet hoe, er voor haar zijn is het allerbelangrijkste.
  Je hebt anderen altijd verwend met je gedichten en brieven, hopelijk geeft dit schrijven je wat kracht en het vertrouwen dat je er sterk uitkomt.
  Liefs Elly Loontjens

  Geliked door 2 people

 3. Best Chrisje.

  Hoop dat 2018 een goed jaar voor je mag worden.
  Dapper dat je zo veel met ons deelt.
  Voor velen een stukje herkenning zoals zoveel van je verhaaltjes.
  Hoop dat je ons kan blijven verrassen met je stukjes.
  Je komt er wel.
  Een naamgenoot.
  Chrisje

  Geliked door 1 persoon

 4. Dag Chrisje,

  Ook dit Chrisje probeert langzaam te erkennen dat ze overspannen is. Moeilijk als je gewend bent om altijd maar door te gaan als alleenstaande moeder van 2 kids. Je bent pas ziek als je je bed niet meer uit kan komen is mij geleerd. Ik voel me erg schuldig.. maar ga het nu ook maar eens goed aanpakken, eerste stap is gezet! Heel veel succes en beterschap Chrisje!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.