Waarom je beter een hond kunt hebben dan een man

Eigenlijk kun je beter een hond hebben dan een man. Huh? Hoor ik je denken. Maar wacht. Ik heb daar meerdere redenen voor.

Trouw en loyaal

Een hond is altijd blij om je te zien. Hij wacht trouw op je, gaat niet terwijl jij werken bent stiekem achter loopse teefjes aan. Als hij dat al doet, doet hij het waar jij bij bent, aan de riem, zodat je hem ter plekke kunt corrigeren.

Geen telefoon

Ook heeft een hond geen telefoon, waarmee hij stiekem andere baasjes gaat zoeken, terwijl hij naast je op de bank ligt. Nee, een hond ligt gewoon naast je en slaapt.

Geen aanstel

Als een hond pijn heeft, zal hij dat niet snel laten merken. En als hij dat wel doet en hij doet zielig, dan is hij ook echt zielig. Dan moet je hem verzorgen omdat hij pijn heeft en niet alleen maar omdat hij heel zielig doet voor de aandacht.

Dankbaar voor eten

Als je een hond zijn eten geeft, is hij altijd dankbaar en blij. Hij kwispelt en rent er enthousiast op af. Hij legt zijn telefoon niet naast de voerbak. Nee, hij geniet van wat jij hem gegeven hebt.

Dankbaar voor activiteiten

Als je met je hond gaat wandelen of iets leuks gaat doen, dan wordt hij ontzettend blij en enthousiast. Hij vindt het ook leuk om met andere honden te spelen, maar jij mag er altijd bij zijn van hem. Hij zeurt niet na een uur wandelen of we al naar huis kunnen. Jij gooit een stok en hij brengt hem netjes terug. Simpel, gezellig en leuk.

Duidelijke communicatie

Oh ja. Nog zoiets: aandacht. Als een hond je aandacht wil, dan komt hij die gewoon aan je vragen. Hij legt een bal op je voet, springt op je schoot of blaft. Heerlijk duidelijk: baas, ik wil aandacht, nu graag. Hij gaat niet ongeïnteresseerd tegen jou doen maar dan wel op het grasveld de pias uithangen. Wat hij buiten doet, doet ie ook binnen. Maar het meest nog bij jou, want jij bent zijn baasje en die vindt hij nou eenmaal het leukst.

Als een hond boos wordt, gromt hij meestal een tijdje voordat hij bijt. Hiermee waarschuwt hij je, dat je iets doet wat hij niet fijn vindt. Hij geeft duidelijk zijn grens aan en doet dat op het moment zelf.

Ook zal hij jou nooit bijten omdat een andere hond hem overdag op het werk heeft geïrriteerd. Degene die hem irriteert, daar wordt naar gegromd.

Ja, doe mij maar een hond. Je kan er dan wel verder romantisch gezien helemaal niks mee, maar gezien mijn geaardheid is dat ook helemaal niet nodig, en laten we eerlijk zijn: de meeste relaties eindigen uiteindelijk in hooguit wat geknuffel op de dinsdagavond.

Ja, ik raad het iedereen aan, een hond als levensgezel. Ze worden dan niet zo oud, maar toch kun je vaak meer jaren op hun liefde rekenen dan bij de menselijke variant.

Advertentie

Eén gedachte over “Waarom je beter een hond kunt hebben dan een man”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.