Stop met onnodig sorry zeggen!

Ik kwam op Twitter een te herkenbare tweet tegen. Iemand bekende dat ze sorry had gezegd tegen een verkoopster omdat ze kleding had gepast, maar toch niet ging kopen. Oh, oh, oh! Wat is dát the story of my life. Ik zeg veel te vaak en veel te onnodig sorry. Ik ben de Koningin van de Sorry!

Ik zeg sorry als iemand veel te dicht bij gaat staan als ik moet pinnen. “Sorry, maar kunt u even iets afstand nemen?”

Ik zeg zelfs sorry als iemand me asociaal omver ramt tijdens het spitsuur in de winkel. Zelfs als ik zie dat ze het bewust doen! En daarna ben ik kwaad op mezelf omdat ik sorry zei, terwijl die aso gewoon met z’n neus in de lucht door loopt.

Waarom zeg ik in vredesnaam sorry voor dingen die ik helemaal niet verkeerd heb gedaan? Het frustreert me. Ik wil het niet meer. Mensen wijzen me er ook wel eens op, dat ik niet zo vaak sorry hoef te zeggen. Dan zeg ik meestal sorry daarvoor.

In een serie hoorde ik eens de spreuk “Je hebt twee soorten mensen in de wereld: Er zijn de mensen die sorry zeggen als je per ongeluk tegen elkaar aan knalt, en je hebt mensen die direct beginnen te schelden.”

Zou dit waar zijn?

Als dit waar is, dan wil ik een derde soort mensen creëren. Het soort dat bij onbedoelde botsing niet meteen sorry zegt of scheldt, maar gewoon “oeps” zegt. Want als beiden partijen geen blaam treft, hoeft geen van beiden sorry te zeggen of te schelden.

Ja! Dat is het! Ik begin vanaf vandaag mijn eigen soort: de oeps-soort. Generatie Oeps. Zonder ruzie te maken met alles en iedereen, maar ook zonder constant te verontschuldigen voor dingen die onze schuld niet zijn.

Een laatste sorry wil ik wel nog zeggen: tegen mezelf, voor de ontelbare keren dat ik sorry zei tegen al die mensen die gewoon asociaal en gemeen tegen me waren.

Mensen die me omver maaiden, onnodig bits deden of me gebruikten voor hun eigen plezier, om zich beter over zichzelf te voelen. Ze verdienden mijn sorry helemaal niet. Sorry, ik!

En nu moet ik verder, mijn eigen soort, generatie Oeps, oprichten. Als je er bij wilt: ik zal aanmeldformulieren maken. Wordt vervolgd!

Advertentie

Eén gedachte over “Stop met onnodig sorry zeggen!”

  1. Ah anders ga je maar je een keer met mij een paar dagen op stap. Ik leer je dat sorry zeggen wel af dan. Maar zonder gekheid, het is heel goed om met iemand die anders reageert dan jezelf op te trekken. Dan neem je toch automatisch dingen over van de ander. Afijntjes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.