Crap! Het is rokjesweer! – over melkfleswitte benen, stoppels en putjes.

Afgelopen week zag ik hem weer langskomen; de mededeling op social media dat het weer Rokjesdag was. Well, crap. Rokjesdag.
Moet dat nou echt weer?

Ik bedoel, allemaal heel leuk en aardig hoor, voor de dames die atletische stelten hebben tot onder hun oksels met een natuurlijk pigment. Als ik zo’n gazelle was, zou ik me ook vlug naar huis haasten om mezelf direct een über kek rokje aan te passen.

Maar helaas is slechts een klein percentage van de vrouwen gezegend met deze genetische voorsprong en moet – met mij – een heleboel dames het doen met melkfles-witte, ’s ochtends-geschoren-‘s-middags-al-weer-een-stoppelbaard-begroeide benen.

En als je dan ook nog eens maar 1 meter 67 bent zoals ik, en je hebt best korte benen, dan leid je niet alleen een zeer aards bestaan, maar dan zie je er al helemaal niet charmant uit in een rokje. Tel daarbij op dat ik een kantoorbaan heb, waardoor mijn melkfles witte, korte, stevige benen dan ook nog eens last hebben van putjes. Wat wel weer mooi afsteekt tegen de stoppels trouwens.

Ze zeggen wel een dat leggings echt niet kunnen. Nou, da’s waar, als je een witte legging draagt en daarover niks. Maar als je benen hebt zoals ik, dan zijn leggings wel degelijk je redding, als je in de zomer ook eens een keer iets anders dan een broek wilt dragen. Hip of niet, kan me eigenlijk niet schelen.

Ik krijg dus in de zomer altijd hele plaatselijke, bruine kuiten en scheenbenen. Wie daarboven wil kijken, moet zijn zonnebril opzetten, want mijn niet gebruinde RAL9010 kleurtje weerkaatst best veel daglicht.

Trouwens, wie iets naars over mijn legging zegt, verblind ik gewoon met mijn natuurlijke RAL-kleur benen. Kan ik toch nog lekker “shinen” op het terras. Opgelost! 

 

alcohol-bar-drinks-party

2 gedachten over “Crap! Het is rokjesweer! – over melkfleswitte benen, stoppels en putjes.”

  1. Heerlijk!. Ben ik toch niet de enige die daar een hekel aan heeft. Oké, ik ben geen dertiger meer, maar met hogere temperaturen zie je mij ook niet in een kort rokje. Hoogstens in de tuin waar niemand het ziet.
    Heerlijke lange zwierige rokken, en jurken. Die haal ik graag weer uit de kast. Bovendien……..Leggings zat 😄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.