Bevriend 

Vriendschap is een van de meest bijzondere dingen, vind je ook niet? Ik bedoel, van alle mensen die er rondlopen op deze aardbol, kies je een select aantal wezens om vriendendingen mee te doen. 

Sommige vriendschappen ontstaan al vroeg; zo koos ik mijn oudste vriendin (niet qua leeftijd), op vijfjarige leeftijd, vanwege de kuiltjes in haar wangen en omdat ze katten net zo leuk vond als ik. Dertig jaar later en we zijn nog steeds vriendinnen, ze heeft nog steeds schattige kuiltjes in haar wangen en ze heeft ook weer schattige katten, unlike me. 

Een andere vriendin koos ik op basis van het feit dat ze heel hard lachte, bijzonder veel spullen kwijt kon in de kleinste tasjes, en omdat dat ze nooit door had dat ze VEEL HARDER ging praten als ze haar oordopjes muziek afspeelde in haar hoofd. 

Nog een vriendin koos ik omdat ze zo lekker agressief kon zijn. Ik kan dat niet zo goed, dus ik benijdde dat. Zij zei de dingen hardop die ik van binnen dacht maar nooit zou durven zeggen. Et voilá: besties for life.

Het is vreemd eigenlijk, je kiest een mens en zegt “Jij bent raar, ik vind jou leuk.” en dan ben je vrienden. Toch werkt dat zo. 

Soms sturen mijn vriendinnen me de meest afschuwelijke plaatjes. Gisteren werd ik nog getagd in een vreselijk slechte hit van Ben en Ruurd (zie hieronder). Te vreselijk voor woorden, ik kon het liedje bijna niet af luisteren, zo pijnlijk. Ik lach dan en denk: daarom ben je mijn vriendin. 

Soms sturen we elkaar vreselijke onderkin selfies, of appjes zo van “Ik ben een MONSTER en ik heb PMS en ie-de-reen moet dood!!”. En dat kan, want mijn vriendinnen zijn daarop geselecteerd. 
Vrienden en vriendinnen zijn belangrijk, waardevol en absoluut een medaille, een kampioensbeker en een high five waard. Oh, en een lolly of een stickertje.

Als je deze blog leest omdat je getagd werd door een vriend of vriendin, ga dan er van uit dat er iemand is die van je houdt juist omdat je zo raar en bijzonder bent. Of natuurlijk omdat je kuiltjeswangen of katten had toen je vijf was. Maar ook dat is heel bijzonder! 

Advertentie

Eén gedachte over “Bevriend ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.