Gastblogger Hanneke Post over boyfriend jeans en gatenkaas

Zoals jullie weten laat ik graag ook eens andere schrijvers en schrijfsters hun werk hier delen. Vandaag is weer zo’n dag! Ontmoet Hanneke Post, die in de tandartsstoel mijmert over boyfriend jeans en meer.


Gatenkaas en gebakken lucht

Over de (come)back van de ‘Boyfriend Jeans’

Deze keer even geen zin in the usual ‘wachtkamerroddelbladentraditie’ (Twee keer per jaar smullen om hoe bekendheden er zonder personal make-up artist uitzien, moet kunnen. Toch?!). Ik kies deze keer voor een, très chique, modeblad en word vrijwel direct teruggegooid in de tijd en meegenomen naar een stukje ‘fashion history’, zo blijkt. 2009 om precies te zijn. “Katie Holmes start in broek van manlief Tom Cruise een nieuwe trend,” las ik dus in dat modeblad. Ze werd gevolgd door meerdere, skinny beroemdheden in niet meer skinny jeans. En toen… las ik het daarop volgende, voor mij lichtelijk zorgwekkende of beter gezegd direct voor een minor panic attack zorgende, zinnetje: “Ze zijn terug van (nooit) weggeweest! De Boyfriend Jeans”.

In de herfst van dit jaar zullen ‘s lands fashionista’s, die scoren met hun, liefst gescheurde en reeds gedragen (ehm… iew!), a.k.a. ‘torn en worn’, hippe jeans, ons straatbeeld vullen.

Dit hippe modelletje zou “stylish en comfy” zijn, lees ik verder. Stylish wordt bepaald door beroemdheden, designers, de modewereld. De trendsetters. Het comfy-gedeelte door de trendvolgers, hoop ik voorzichtig. Comfy blijkt synoniem voor ‘wijd’ en ook de scheuren zouden meer bewegingsvrijheid bieden dan de skinny jeans die volgens het blad verdwijnen zal. Ik vraag me ondertussen af of de gaten die het torngedeelte belichamen niet uit simpele noodzaak zijn bedacht om de lucht van het worngedeelte op een of andere manier te compenseren! Lijkt mij, de leek dan, een plausibele verklaring. Om de, blijkbaar universele, mening “we like” kan ik trouwens niet heen.

Maar… Er zit een, blijkbaar uiterst zwaar wegende, andere kant aan de promotie van de gatenkaas (je betaalt er even veel, zo niet meer voor dan een compleet p(l)akje; gevalletje gebakken lucht dus) in dit reclame-, ehm… vakblad. Er bestaat namelijk een kans dat ‘we’ bang zouden kunnen zijn slordig te lijken door de wijde, mannelijke pasvorm (bijzondere woordkeus, vind ik). ‘We’, ik denk dat ze het nog steeds over een algemene ‘we’ hebben en wij vrouwen als soort aangesproken worden. “Daar heb ik persoonlijk mijn, letterlijke, ‘straight-from-bedlook al’ voor,” denk ik, soortgenoot.

“Mevrouw Post,” klinkt het door de wachtkamer, dus ik sla het modeblad dicht; back to reality. Terwijl mijn tandarts, man in ribbroek, mijn tanden checkt op gaatjes, leggen mijn hersenen de link met het ‘torngedeelte’ van de hippe Boyfriend Jeans; in normale mensentaal ook wel ‘gaten in broek’. Mijn hersenen linken nog even door en zo kom ik tot de conclusie dat mijn zoon dus eigenlijk minstens wekelijks soort van een heel hip moment creëert door een, blijkbaar, fashionably verantwoord gat in zijn broek te vallen!

Gebit gecheckt. Wederom geen gaatjes. Hiermee lijkt mijn trend van ver, héél ver, voor 2oo9 ook voortgezet te worden. Ik kijk zonder het door te hebben naar beneden. Mijn spijkerbroek, model skinny (hij zit i.i.g. ‘passend’, laten we het daar maar op houden) met zonder gaten, zet me toch even op het verkeerde been.

Dus, dames… Leg het me alsjeblieft uit, want ik snap er eigenlijk gewoon geen reet van. ‘Boyfriend Jeans’… Als ik mijn achterste al in een mannenmodel geperst krijg, dan zit hij dus strak. Dit maakt het tot een model ‘skinny jeans’. Is dit dan een ‘Boyfriend Wears Skinny Jeans’ of ligt het aan mijn ‘model’ billen dat niet lijkt te matchen met dit model jeans? 

En al die arme ‘billenmannen’? Willen zij een vrouw in een mannenbroek zien? Schiet mij maar lek, of nog beter mijn billen; dan kan ik het een keer proberen! Voor nu, de billen, ehm… ballen! 

©Hanneke Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.