En, hoe is het nu met je goede voornemens? Hè? Hè? Hè? 

Zelden hoor je ergens na 1 januari nog maar zo weinig van als van goede voornemens.

Heb je je nog zo voorgenomen om minstens heel januari – en liefst langer! – biologisch voer kauwend door te brengen in de sportschool, sta je al na de eerste week enorm per ongeluk een bossche bol naar binnen te werken met een glas wijn toe. What the..?

Voor het jaareinde heeft ie-de-reen het er over: gezonder, fitter, rookvrij, minder alcoholisch, minder vet, minder gevit, minder vlees, minder …oh nee meer sporten (of überhaupt, bewégen)… En zo voort.

De sportscholen maken niet voor niks extra reclame voor de jaarwisseling: dat zijn immers weer tig slapende abonnees die van februari tot december hun schuldgevoel maandelijks moeten afkopen zonder een druppel zweet daar achter te laten. Makkelijk cashen hoor! 

Enfin, heb je schuimbekkend en al die zak chips alweer uit de vuilnisbak gevist, je eerste glas wijn toch al gedronken of kwam je er halverwege een frikadel achter dat dat ook (voor een deel..) vlees is; adem in, adem uit. Je bent alleen menselijk. 

Misschien is het sowieso beter om je voornemens op een lijstje te zetten. Heb je de rest van het jaar ook nog dingen te doen of laten. Of, als je op mij lijkt, heb je dan nog een heel jaar de tijd om dat lijstje te zoeken omdat je het bewaard hebt op een special place, wat meestal betekent dat het voor eeuwig verloren is gegaan. 

Enfin, Proost op 2017!

Advertentie

Eén gedachte over “En, hoe is het nu met je goede voornemens? Hè? Hè? Hè? ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.