Waarom het einde van de zomervakantie ook fijn is

Natuurlijk, we zijn allemaal verdrietig dat de zomervakantie weer voorbij is. Heerlijk uitslapen, beetje willekeurig met je tenen spelen, keuzes maken tussen rosé of witte. Of, althans, als je die keuze al nodig vond, én én kan natuurlijk ook, want vakantie.
Toch zijn er ook voordelen aan het einde van de zomervakantie. Want ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik vind dat normale, saaie dagelijkse sleurtje ook wel weer iets hebben. Vast ritme, zelfde tijdstippen, de boterhammen smeren voor de dag er na en zo.

Oh, en als je kinderen hebt, dan snap je misschien wel wat ik bedoel als ik zeg dat ik niet rouwig ben om al die terugkerende rust en regelmaat. Want hoe leuk en gezellig het ook is om je kind tot tien uur ’s avonds helemaal hyper door de woonkamer te hebben rennen, en hoe fantastisch het ook is om zes weken lang een leuke dagbesteding te bedenken voor een kind dat zich al verveelt als het twee minuten (“eeeeeuwig!!”) binnen moet wachten wegens regenbui; het is toch ook wel weer aanlokkelijk om na acht uur je eigen tijd weer te hebben voor Netflix&Chill. Of word ik nu gecast voor het vervolg op de film Bad Moms? 

Anyhow.. Het gewone leven gaat ook hier in het zuiden des lands weer beginnen, en ik heb er best zin in. Alhoewel het natuurlijk wel tot de dag voor kerstavond warm moet blijven, dat begrijp je wel.

Advertentie

Eén gedachte over “Waarom het einde van de zomervakantie ook fijn is”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.