Als we in gesprek zijn en je blijft naar je telefoon kijken, gooi ik hem door het raam naar buiten!

Ik vind het een van de meest asociale dingen die je kunt doen: midden in een gesprek opeens je telefoon pakken en er op gaan zitten kijken. Of erger nog: iets typen. Toch zie ik het steeds vaker gebeuren. Zo onbeschoft!

Ik bedoel: Halloooo? We zijn toch in gesprek met elkaar, of niet?

Als mensen met elkaar in gesprek zijn, is er sprake van wat men noemt “rapport”: je kijkt elkaar aan, praat met elkaar, houdt elkaars lichaamstaal in de gaten. Het dialoog gaat vanzelf, juist omdat beide deelnemers met hun aandacht bij het gesprek zijn.

Door midden in het gesprek zomaar op je telefoon te gaan kijken, verbreek je alle rapport. Je kijkt de ander niet meer aan, je concentratie is weg.

De persoon waarmee je in gesprek was, voelt zich acuut onbelangrijk en niet serieus genomen. ZO ASOCIAAL! Dus – tenzij dat is wat je wil duidelijk maken –  gewoon niet doen!

Advertentie

2 gedachten over “Als we in gesprek zijn en je blijft naar je telefoon kijken, gooi ik hem door het raam naar buiten!”

 1. Klopt! Ik irriteerde me daar ook mateloos aan! Je kunt niet focussen op twee dingen tegelijk het is one of the other.

  Maar het kan erger!

  Ik zat in de park en er kwamen een groepje schoolkinderen/ tieners vlak naast me zitten. En even later was het muisstil en dat trok mijn aandacht.
  Toen ik op keek waren ze allemaal met hun telefoon bezig.
  En dan sturen ze appjes voor elkaar in bijzijn van elkaar Yep! Ik heb je wat gestuurd! Hoorde je dan zo nu en dan… af een toe hoorde je tussendoor een paar woorden( is niet echt wat je communicatie noemt).
  Heel grappig na een uurtje hoorde ik: ik moet gaan man ..en zo volgde de één de ander.

  En dan heb je nog degenen die fietsend appen met veel aandacht op de telefoon en dan ook nog eens willen fietsen. Twee keer meegemaakt dat ze bijna tegen een auto aanbotsten…

  Heel jammer maar dat is de Reality… I guess..

  B.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.