Wat dronken mensen met peuters gemeen hebben

Heb je er al eens op gelet? Zeker met carnaval is het eigenlijk best een leuk schouwspel: dronken mensen worden weer even net peuters in een groot lijf.

Gebrabbel en gewaggel
Met genoeg alcohol in het bloed gaan ze allereerst een beetje binnensmonds brabbelen. Peuterstyle, je weet wel. Zit er genoeg alcohol in, dan gaan ze net zo waggelen als een kind dat net heeft leren lopen. Opeens wordt het toch wel een uitdaging, die ene voet voor de andere zetten.

Slabbetje nodig, anyone?
Hebben dronken mensen honger, dan vallen ze aan op hun broodje shoarma zoals een peuter op zijn broodje pindakaas; met een niet volkomen ontwikkelde hand oog coördinatie. Het eten eindigt zelden rechtstreeks in de mond, alle etiquette is foetsie gegaan, kleren worden bevuild.

Fopspeen of erger
Met carnaval hebben mensen overigens niet voor niets allerlei atributen bij zich; die worden naarmate het promillage stijgt ingezet als rammelaar, nep microfoon, fopspeen of erger. Opeens lijkt het ook een bijzonder goed idee om heel vaak rondjes te gaan draaien, om te kijken hoe vaak je dat kunt doen voordat je omvalt. Peuters doen dat ook.

Luierbehoevend eindstadium
Het dieptepunt der overeenkomsten (en zo ver kun je het echt beter niet laten komen) is aan het einde van de avond, als plotseling ook zindelijkheid een hele opgaaf blijkt te zijn. Bij peuters is dit nog schattig, bij dronken volwassenen is het ronduit ranzig. Als je dit luierbehoevende level bereikt hebt, ben je te ver gegaan. Pak dan maar snel een taxi naar huis, want net als peuters kunnen dronken mensen niet zelf rijden.

Advertentie

2 gedachten over “Wat dronken mensen met peuters gemeen hebben”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.