Als iemand je keihard laat vallen…

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt: een vriend of vriendin die je laat vallen. Zomaar, uit het niets. Of misschien waren er wel al signalen, die je intuïtief oppikte, maar niet wilde erkennen.

Het gebeurt. Hoe goed je ook dacht dat de vriendschap was – sommige mensen kunnen gekke sprongen maken en laten je vallen als een baksteen wanneer het hen zo uitkomt.

Mijn advies is wellicht vreemd maar effectief: Als iemand je uit het niets keihard laat vallen, blijf dan vooral liggen. Of beter nog: sta op en loop zo ver mogelijk weg!

Ga er onder geen beding achter aan lopen, maar trek je conclusies en leer er van. Steek energie in de vrienden die wel loyaal zijn en je niet inwisselen als een statiegeld fles. Ik kan er wel een heel verhaal om heen schrijven, maar de realiteit is dat zulke mensen het doorgaans niet waard zijn. Of ze duiken opeens weer op, een half jaar of drie jaar later, als ze je toevallig weer nodig hebben.

Vooral aan je voorbij laten gaan, tenzij je je neus graag twee keer stoot.

Advertentie

3 gedachten over “Als iemand je keihard laat vallen…”

  1. Je kan best eens nadenken ook waarom iemand die doet. Het kan een slechte vriend zijn maar ool iemand die bepaalde dingen van je beu is die jij niet aanpast. Het artikel is nogal onempathisch en gericht op “de andere is schuldig”. Sorry maar zo werkt het niet.

    Like

  2. Hoi iemand leren kennen op het werk was gelyk een goed contact … na twee jaar is hy door omstandigheden weg gegaan maar we bleven app contact houden .. ook nog 2/3 af gesproken gewoon als vrienden .. sinds augustus vorig jr hoor ik byna niks meer van hem doe af en toe bericht van hoe is het oke hy geef kort antwoord en dat is het .. sinds vorige week heb ik ge vraagt waar om ik niks meer hoor … tot me verbazing schreef hy ik heb een drukke baan vind dit zon kut smoes heb verder niks gedaan maar vertel hem morgen de waar heid

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.