Waarom we zo’n verdriet hebben om huisdieren die overlijden

image

Er wordt wel eens gezegd dat mensen net zo hevig om het verlies van een dier kunnen rouwen als om een mens. Ik weet niet of dat klopt, maar dat je erg veel verdriet kunt hebben van een huisdier dat sterft, weet ik wel. Logisch ook eigenlijk. Ze zijn hartstikke trouw, elke dag blij om je te zien, voelen vaak instinctief aan of je je verdrietig voelt.. dat kun je niet van alle mensen zeggen. Dieren vergeven, zijn loyaal, spelen graag en dwingen je tot beweging. Het is niet voor niets bewezen dat mensen met huisdieren een lagere bloeddruk hebben! Het hebben van een kameraad met vacht is nou eenmaal erg ontspannend. Huisdieren horen vaak bij het gezin; kinderen leren veel van dieren en groeien met ze op.
Als je dan na een aantal jaren afscheid moet nemen van zo’n kleine vriend, blijft er vaak een lege plek achter in het gezin.

Hebben jullie ervaring met het afscheid nemen van huisdieren?

Advertentie

2 gedachten over “Waarom we zo’n verdriet hebben om huisdieren die overlijden”

  1. Ik, wij hebben al meerdere keren huisdieren verloren en daar veel verdriet over gehad. Maar we hebben allebei ook onze partner, te jong, verloren en echt geloof dat verdriet is nog veel heftiger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.