Als je twijfelt aan jezelf als moeder….. ❤

Het leven kan zwaar zijn als je moeder bent. Soms voel je je een voetveeg, of degene die alles op moet vangen. Maar hoe zwaar je het ook vindt, bedenk wel dit:

– als je er van baalt dat je kind snotverkouden is, bedenk dan dat er moeders in ziekenhuizen zitten nu, op dit zelfde moment, naast het bed van hun ernstig zieke kind, biddend dat het beter mag worden.

– als je moe wordt van de drukte, bedenk dan hoe stil het later zal zijn als ze met hun koffers vertrekken om op kamers te gaan.

– als je denkt dat je het niet goed genoeg doet, kijk dan eens naar je kind als het naar je lacht. Luister naar het gekwebbel. Hóór de complimenten die ze je geven op hun eigen manier, en vang ze in je hart. Ze menen het immers. Jij bent hun heldin!

– als je je zorgen maakt of je ze financieel wel alles kunt bieden, vraag je dan eens af wat belangrijker is: een gelukkig kind met liefdevolle ouder(s) of een verwend kind met veel te veel spullen.

– als je denkt dat ze je háten en je nooit meer normaal zullen behandelen, bedenk dan dat ze zich zo veilig bij je voelen dat ze hun emoties durven te laten gaan en hun frustraties durven uiten. Zo belangrijk ben jij dus! Blijf door ademen: this too shall pass.

– als ze woedend worden omdat iets niet mag van jou, bedenk dan dat je ze voorbereidt op het volwassen leven: later mag ook niet alles.

– als je jezelf een zeur vindt omdat je ze voor de zoveelste keer maant om rechtop te gaan zitten en netjes te gaan eten, bedenk dan dat je ze voor de rest van hun leven etiquette mee geeft die in allerlei situaties handig van pas zullen komen.

– als je hart pijn doet van het loslaten, bedenk dan dat ze het meest groeien van het maken van hun eigen fouten en het oplossen van problemen.

– als ze je verwijten dat je ze een krantenwijk laat doen of in de supermarkt een bijbaantje laat nemen; hier leren ze belangrijke dingen voor later: voor niets gaat de zon op, klantvriendelijkheid en omgaan met een baas.

– als je twijfelt aan je moeder instinct: niet doen. Het klopt 99,9% van de keren.

– als je het allemaal even niet meer weet: bedenk dan dat er op dat moment nog duizenden andere moeders met de handen in het haar zitten en het ook niet weten.

Advertentie

2 gedachten over “Als je twijfelt aan jezelf als moeder….. ❤”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.