Kerstkilo’s? Zo raak je ze snel kwijt!

Loop je al sinds kerstavond stiekem met het bovenste knoopje van je jeans los rond, gewoon, om te kunnen blijven ademen? 😩 Heb je weer net iets te veel genoten van het kerstdiner of iets te vaak chocolaatjes uit de boom gegrist toen je kinderen even niet keken?

Of, erger nog: Heb je de kerstkilo’s die er nog aan hingen van vorig jaar zorgvuldig bewaard en zich laten vermenigvuldigen tijdens deze kerst, omdat “het nu toch allemaal geen nut meer heeft”?

Denk je er over om de sonja boeken weer eens achter uit de kast te vissen of om een blokje om te gaan hardlopen (want verder lukt niet wegens geen conditie)?

Wees niet verdrietig (ja, ik heb dat verdriet al vaak meegemaakt, ik ben ervaringsdeskundige!) en maak een plan!

(Dit jaar heb ik het zelf voor de verandering overigens eens wel slim aangepakt, door al vorig jaar november te beginnen met afvallen. Als je dan na een jaar 12 kilo lichter bent, ga je die kilo’s er echt niet weer in een romantisch verlichte omgeving bij vratsen onder het mom van gezelligheid. Dus at ik de helft van wat men me voorschotelde op kerst avond, en ging ik met het gourmetten los op de salade en rauwkost in plaats van op het vlees en brood.)

EN WAT IS DAT PLAN DAN?! hoor ik je ongeduldig vragen, terwijl je gefrustreerd van opgeblazenheid nog een dubbele Oreo naar binnen schuift..

Nou, dat plan gaat als volgt:

1. Denk NIET: Alles is verloren!! Boe!!! dus ik vreet me ongans tot 1 januari. Wie wil zich nu een oliebol voelen op de eerste dag van het nieuwe jaar? 😨 Begin vandaag. Niet morgen, niet overmorgen, niet op 1 januari, nee: vandaag nog.

2. Drink veel water! 💧Reinig je lichaam met een heel aantal glazen water per dag. Al die kerstafvalstoffen er uit spoelen. Joe!

3. Vermijd crash diëten waarin je hele voedingscategorieën moet vermijden. Kun je een jaar lang zonder brood? Nee? Dan gewoon niet doen, dat schrappen van brood of andere (langzame!) koolhydraten. 🍞

4. Houd een dagboek bij. Vooral aan te raden voor emo-eters! Wat je opschrijft hoef je niet op je heupen te plakken. 📚

5. Tel calorieën met een handige app zoals myfitnesspal (gratis op iphone en Android apparaten!). Krijg inzicht in je calorieën inname. Vergeet je drankjes niet ook mee te tellen! 😆

6. Plak een oude “dikke” foto van jezelf (of een foto van hoe slank je (weer) wil worden) op of in de buurt van je koelkast. Gek, maar effectief! 😎

7. Ga wandelen, fietsen, dansen, zwemmen of wat je ook leuk vindt. Wel iets wat je leuk vindt, anders stop je er zo weer mee. (Been there, got the T-shirt..) 🏆

8. Houd in gedachten; de meeste kilo’s kom je aan tussen nieuwjaar en kerst, niet tussen kerst en nieuwjaar! 😁

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.