Deze voornemens kun je wel volhouden! (en ze zijn nog leuker dan de standaard voornemens)

image

Ieder jaar opnieuw nemen we ons weer voor om vanaf 1 januari meer te sporten / minder te roken of drinken / twintig kilo af te vallen / vul zelf maar in wat nog meer. Vanaf die eerste dag van het nieuwe jaar willen we in één klap een nieuwe verbeterde versie van ons zelf zijn. Ik hoef u niet te vertellen hoe weinig mensen dit volhouden.

Misschien is het dus een idee om eens andere voornemens te maken. Voornemens die misschien niet direct leiden tot een strak figuur of de conditie van een topsporter, maar je ongetwijfeld wel meer geluk brengen in het nieuwe jaar.

♡ als je je in de gelukkige positie bevindt dat je ouders nog leven, ga dan regelmatig naar ze toe of bel ze op. Er komt een tijd waarin je terug zult verlangen naar de mogelijkheid om even te bellen of binnen te wippen.

♡ geef complimenten aan mensen om je heen. Complimenten die je meent. Vertel mensen wat je bijzonder aan ze vindt, wat je bewondert en mooi vindt. Je zult zien: wat je stuurt, zul je ook terug krijgen.

♡ verwijder energie vreters. Of het nu mensen zijn die op een negatieve manier energie van je vreten, of je telefoon die met je hand vergroeid was in 2015; maak concrete plannen om meer midden in het leven te staan en leg die telefoon eens wat vaker aan de kant.

♡ maak behalve plannen voor je werk en plannen voor je huishouden ook eens plannen voor jezelf. Plan een feestje, een weekend weg of die stedentrip die je al zo lang wilde doen.

♡ knuffel elke dag je geliefden / kinderen / mensen die je lief hebt. Het leven gaat snel voorbij, voor je het weet is het alweer kerst. Zorg dat je zonder spijt kunt gaan slapen ’s avonds.

♡ Lach of huil lekker ongegeneerd als je daar zin in hebt. Dat mag gewoon!

♡ herstel dat contact waar je al jaren met weemoed aan terug denkt. Kijk of die breuk weer hersteld kan worden, maak het goed. Zeg sorry als je er naast zat. Vind vergeving in jezelf. Het leven is te kort voor wrok en haat.

Wat je je ook voorneemt, ik wens je in elk geval een fantastisch 2016! 😙 xxx Chrisje

image

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.