Voor vrouwen met echte mannen (en mannen die durven te lezen!) 😂

Stil maar. Hij bedoelt het niet verkeerd. Heus niet. Die stofzuiger die hij je trots overhandigde voor je verjaardag was echt niet verkeerd bedoeld, en al helemaal niet seksistisch. Hij had er zelfs drieëndertig pogingen voor over om die mooie strik er om heen te krijgen!

En ja: hij houdt van je. Ookal denk je in het diepst van de nacht, terwijl je door de aardschokken – veroorzaakt door zijn gesnurk – bijna je bed uit getrild wordt, allerlei andere dingen. Toch houdt hij van je.

Ook als hij de trouwdag eens per ongeluk vergeet, of je verjaardag, dan zegt dat niet dat hij niet van je houdt. Het zegt hooguit over hem dat hij slecht is in dingen onthouden.

Over slecht zijn in dingen onthouden gesproken: dit kan ook optreden in het huishouden, bij bijvoorbeeld:

● dopjes vergeten terug te doen op de tube tandpasta
● onderbroeken laten slingeren
● ongegeneerd staan krabben terwijl jij al een triljoen keer hebt gezegd hoe vies je dat vindt
● de deksel van het toilet!! (!!!!!!)
● en zo verder

Hij houdt heus wel van je, ook als hij je liefkozend vraagt om aan zijn vinger te trekken, en we weten allemaal wat daar op volgt.

Dat hij nooit de weg wil vragen, zelfs niet als jullie ingesneeuwd vast staan op een modderig pad in the middle of nowhere, zonder mobiel bereik of kaart en de laatste persoon ter aarde komt net langslopen, wil ook niet zeggen dat hij niet van je houdt. Hij wil gewoon de weg niet vragen.

De vraag is alleen: kun jij ook nog van hém houden, met dat gat in zijn geheugen, zijn koppigheid, aardse geluiden en uitlaatgassen?

Laten we wel zijn: wij vrouwen zijn ook niet altijd de gemakkelijkste. Eens per maand veranderen we in een boze monster versie van ons zelf en verwijten we hem zelfs dat hij te hard ademt. We willen altijd heel veel; misschien zelfs te veel.

Mannen zijn gewoon aardser, minder gecompliceerd en sneller tevreden. Het lijkt me heerlijk om te kunnen relaxen in een woonkamer die er uit ziet alsof er net een gigantische explosie heeft plaats gevonden.

Enfin. Liefde is ook het accepteren van elkaars tekortkomingen en nukken. Maar liefde is ook een compromis zoeken. Water bij de wijn willen doen.
Als mannen én vrouwen dat leren, is de gulden middenweg vaak het relatie redmiddel dat door de beste relatietherapeut niet gemaakt kan worden.

Advertentie

Eén gedachte over “Voor vrouwen met echte mannen (en mannen die durven te lezen!) 😂”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.