BACILLENPOLITIE: De Ongeschreven regels bij een Ziek Kind

image

Ik kwam dit artikel tegen en slaakte een zucht van herkenning. Ja! Ja! Ja! Dit is wat ik ook al jaren denk!

Al jaren verbaas ik me er over dat sommige ouders zo laks omgaan met zieke kinderen. En dan bedoel ik niet eens de verzorging, maar de klakkeloze manier waarop ze hun zieke kind tussen niet zieke kinderen zetten om de bacteriën, virussen en bacillen door te geven.

En nee, je kunt je kind natuurlijk niet met een hele lichte verkoudheid binnenhouden. Evenmin kun je je kind beschermen tegen alle bacillen die rondzwerven op dagverblijven en scholen. Maar als je weet dat jouw junior nog steeds niet helemaal opgeknapt is van zijn marathon projectielbraken, is het wel fijn als je hem weg houdt bij andere kindjes. We weten immers allemaal hoe vervelend het is, om de hele nacht met een emmer te posten naast het bed van je kind, om vervolgens zelf ook dubbel geklapt van de buikkrampen boven het toilet te hangen.

Zelf informeer ik andere moeders tijdig. Als ons meisje buikgriep heeft zeg ik gewoon alles af. Het is zo besmettelijk, dat vind ik gewoon onbeschoft om anderen aan te doen. Als ze iets anders heeft, bel ik en laat ik het aan de andere moeder over of ze de afspraak door wil laten gaan of liever niet. Ik vind dat het minste wat je kunt doen, qua fatsoen en zo.

Bovendien kan een ogenschijnlijk onschuldige verkoudheid bij het ene kindje een astmatisch ziekenhuis bezoek betekenen voor een ander kind.

Hoe ga jij om met zieke kindjes?

Advertentie

6 gedachten over “BACILLENPOLITIE: De Ongeschreven regels bij een Ziek Kind”

 1. Wij hebben een kdv waar zieke kinderen welkom zijn. Wanneer de groep nog redelijk door kan draaien maakt het hun niet uit of het kind nou thuis op de bank ligt of op het kdv.
  Het is bij ons nog nooit voorgekomen, gelukkig hebben ze een aardige weerstand hier, maar ik ben blij dat dit kan en mag. Ben je een thuisblijfmoeder is dit makkelijker, maar ik denk niet dat een werkgever erg blij bent als je (met meerdere kinderen) toch met enige regelmaat je afmeldt ivm ziekte van je kind.

  Ook ben ik van mening dat ziek zijn goed is voor het kind. Door ziek te zijn bouwt het kind antistoffen op en wordt de weerstand beter! Dit is dan ook de reden dat wij in principe geen paracetamol geven, dit geven we alleen als het kind zich echt hondsberoerd voelt.

  Mijn kinderen mogen ziek zijn, graag zelfs, dit helpt hun later een nog betere inmuunsysteem te hebben. Onze jongste is niet gevaccineerd, en mochten er ergens de mazelen komen… kom ik graag op visite. Net zoals met de waterpokken, want zeg nou zeg een kinderziekte is een ziekte die ze op kinderleeftijd prima kunnen doormaken.

  Like

  1. Mazelen kun je aan overlijden, grappig dat je je kind daar bewust aan wil blootstellen!! Ongelooflijk dat je zegt dat je Graag ziet dat je kind besmet wordt door het één of andere virus….. Geen mens wil toch dat zijn/haar kind ziek wordt…. Od ben ik nou gek!!

   Like

   1. Griep kan je ook aan overlijden, ook aan vaccineren. Ik vind het dan ook ongelooflijk dat veel mensen hun kinderen laten inenten zonder zich in te lezen, te verdiepen in de ingrediënten van vaccins, in bijsluiter van vaccins enz. Mazelen is en prima door te komen kinderziekte voor gezonde kinderen. Een dat zijn mijn kinderen dus ja ze mogen ze krijgen

    Like

   2. Natuurlijk zie ik mijn kind niet graag ziek maar het is goed voor het lichaam dus bestrijden we de gewone ziektes niet. Ontstekingen die behandeld moeten worden behandelen we wel maar dan homeopatisch

    Like

 2. Zou zo fijn zijn als kids met buikgriep gewoon n paar daagjes goed uitzieken. Dat is niet alleen zeer fijn en wenselijk voor de andere (niet zieke) kids maar ook voir t kind zelf. Zo belangrijk dat n kind thuis in z’n eigen k geving even goed kan uitzieken. Tegenwoordig worden ze na n nacht overgeven gewoon de volgende dag naar school gebracht. Zo niet fijn. Tuurlijk hoort ziek worden erbij maar om het nu zo op te laten zoeken, vreselijk!! Vroeger kon je als kind nog gewoon uitzieken en vertroeteld worden thuis op de bank. Nu is het van hup naar school zodat ouders kunnen gaan werken. Zo jammer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.