Ode aan Oma en Opa

Vroeger zag je je opa en oma misschien af en toe. Of op zon- en feestdagen. Opa en oma waren leuk, maar heel veel wist je nou ook weer niet van ze.

Nee, dan de opa’s en oma’s van nu. Mag ik even een applaus voor ze vragen? Tegenwoordig zitten opa’s en oma’s meestal bepaald niet achter de geraniums. Oh nee. Ze klimmen achter de kleinkinderen aan door de binnenspeeltuin, halen kleinkinderen op van school, stellen regelmatig hun huis beschikbaar voor logeerpartijen.

Opa’s en oma’s anno 2015 geven de fles, verschonen luiers, lopen achter de kinderwagen en helpen alle vaders en moeders die moeten werken. Wat zouden we zonder ze moeten beginnen?

Let wel; zij hebben dit allemaal al eens eerder gedaan. Met ons. Dus dit is de tweede ronde, maar dan een aantal jaar ouder. Ik heb er niets dan respect voor.
Meestal mag er iets meer en moet er iets minder bij opa en oma, wat natuurlijk geweldig is voor het kroost. Want al dat strenge, dat hebben ze echt wel gehad na de eerste opvoed ronde. Geef ze eens ongelijk.

Wat ze er voor terug krijgen, voor al dat kabaal? Een geweldige band met hun kleinkinderen. Op handen gedragen worden door hun kleinkinderen, want: opa en oma anno 2015 zijn vet cool.

Advertentie

5 gedachten over “Ode aan Oma en Opa”

  1. wij hadden vroeger ook heel veel contact met onze opoe en opa wij gingen trouw elke zondag met het hele gezin naar ze toe en daar waren dan alle kinderen en kleinkinderen een huis vol

    Like

  2. Lieve Chrisje, zo blij dat ook al ben ik weg van FB je toch kan blijven volgen …. Want wat weer een leuke en terechte blog heb je geschreven! Hulde ook van mij aan alle grootouders anno 2015 want ikzelf weet als geen ander, als megatrotse jong ogende grootmoeder van bijna 60 (schommel en klauter met mijn boys dat het een lieve lust is ;)) van 6 kleinzoons, in de leeftijd van 9 maanden tot 12 jaar hoe het in deze tijd werkt…. Hahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.