De Heilige Moeder Belofte

Bij deze beloof ik, Moeder, ook wel genoemd mamaaaaaaa, en ook wel mamamamamamama, plechtig dat ik vanaf het moment dat mijn kind ontstaat tot het moment dat ik mijn laatste adem uit blaas:

– Mijn geduld zal proberen te bewaren, ook op de dagen dat er zo hard gegild wordt dat mijn hersens bijna gefrituurd zijn.

– Zal proberen iedere nieuwsbrief van school te lezen. Echt waar.

– Mijn best zal doen niet te vloeken waar mijn kinderen bij zijn, zelfs niet als ik met mijn vinger tussen een deur kom of mijn hoofd stoot aan een keukenkastje.

– Zal proberen iedere neiging te weerstaan om mezelf te laten verslonzen; dat betekent ook geen praktisch moeder kapsel en geen overmatige begroeiing (behalve beenhaar in de winter, want laten we eerlijk zijn, dat ziet geen mens).

– Zal proberen zo weinig mogelijk Google Afbeeldingen te gebruiken bij het opzoeken van kinderziektes, en ook niet panisch de huisarts zal bellen als gevolg daar van.

– Mijn best zal doen om geen dromen te hebben van het bruut omleggen van Bumba, Dora, of Diego, ongeacht hoe vaak ik “Bumbalooooo!” Of “Let’s go!” hoor op televisie.

– Zal proberen tegen kinderloze vrienden geen verhalen te vertellen over spuitluiers,  projectiel brakende peuters of hoofdluis.

– Zal proberen niet ALLES weg te poetsen met Zwitsal billendoekjes, hoe handig die ook zijn.

– Zal proberen geen slaapliedjes meer te beatboxen omdat ik dat zelf zo leuk vind; ik weet inmiddels dat mijn kind daar niet rustig van inslaapt.

– Echt mijn best zal gaan doen om niet meer zo zeer uit te kijken naar het heilige uur, zeven uur, waarop ik weer tijd voor mezelf krijg.

– Me werkelijk zal inspannen om geen enkele vrouw meer te vertellen over hoe gruwelijk mijn bevalling was, voordat ze zelf bevallen is.

– Zal proberen niet boos te worden als mijn kind de hele muur heeft gedecoreerd met chocopasta, neuzevreutels of pindakaas.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.