De Boze Doos

Leuk hoor; zwanger zijn. Allerlei roze wolken, vol verwachting, en zo verder. Zo mag je de Blije Doos gaan halen. Gratis en voor noppes. Geweldig. Dat deed ik dan ook, een aantal jaren geleden, toen ik in verwachting was van mini-me. Spenen, badgel voor je baby, noem maar op. Fantastisch natuurlijk!

Toen kwam de Kraamdoos. Jippie! Dacht ik nog. Weer zo’n leuke doos!

Totdat ik hem open maakte. Gigantische reuze-verbanden, watten, dingen waarvan ik niet wist wat het was maar die er veel te medisch uit zagen. En een fles alcohol, maar niet eens drinkbaar.

Ze zouden er eigenlijk een waarschuwing sticker op moeten plakken, die Boze Doos. Als je nog romantische beelden had van bevallen bij kaarslicht en dolfijnengeboortemuziek, dan spat die zeepbel wel uit elkaar zodra je die doos opent.

Ontgoocheld kroop ik op de bank met mijn Blije Doos. Nog even Zwitsal snuiven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.