Ik mis Hyves.

Oh, die goede oude tijd van Hyves. Weet u nog? Wat was dat toch leuk. Hoe onverantwoord verslaafd ik ook ben aan Facebook, een deel van mij zal altijd met weemoed terug denken aan die gele H.

image

De krabbels, de wie-wat-waars, de mogelijkheid om te zien wie je profiel overmatig vaak begluurde.

En je eigen pagina, die je helemaal zelf kon vormgeven, met je eigen achtergrond en zo. Héérlijk!

Ik mis die tijd. Hyves was echt the bomb. Ook zag je op Hyves niet de hele dag racistische leuzen langs komen van mensen die je toch echt slimmer in had geschat en struikelde je niet over de domme zwarte pieten spreuken in je tijdlijn.

Ja, mooi was die tijd. Of misschien lijkt dat nu maar zo, omdat die tijd voorbij is. Hyves is niet meer. Het leek wel de onschuldige versie van Facebook. Misschien wás dat helemaal niet zo, maar zo wil ik me Hyves herinneren: als een soort onbevlekt social media. Toen een deel van mijn mijn social media vrienden nog niet zo racistisch was en ik zelf kon bepalen wat ik op mijn tijdlijn zag, in plaats van een machine ver weg.

Het zal wel de zondagavond melancholie zijn.
Dag Hyves.
We missen je. For evah en evah.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.