HOE JE GEZICHT OPMAKEN GRUWELIJK MIS KAN GAAN.

Als je je opmaakt, is dat echt een riskante aangelegenheid. Zo op het eerste (opgemaakte) gezicht zou je het niet zeggen, maar er kan een heleboel mis gaan.

Opmaken in de auto bijvoorbeeld, is niet aan te raden. Zeker niet als je zelf achter het stuur zit. Maar ook niet als bijrijder. Ik ben een keer ongewild uitziend als een band lid van Kiss aangekomen op een feestje, omdat mijn eyeliner uitschoot op het moment dat manlief iets te hard over een drempel reed. Weg bevallige oogopslag, helloooooow zwarte wenkbrauw.

Opmaken is sowieso een taak die concentratie vereist. Wat begint als een fijn lijntje, kan door één misplaatste veeg uitmonden in een Amy Winehouse (RIP) vleugel naast je oog die door bobbelt tot vlakbij je oor.

Een mascara kwast kan ook venijnig pijn doen, met name wanneer je deze per ongeluk in je oog steekt.

Wat helemaal lullig is: als je bij kunstlicht nog denkt dat je niet te veel bronzer hebt gebruikt, en je hebt haast. Die twee ingrediënten vormen een recept voor mislukking. Tegen de tijd dat je er in daglicht achter komt dat je er uit ziet als een verse mandarijn, is er geen mogelijkheid meer behalve op locatie je hoofd onder de toilet kraan in wurmen.

Waar je ten slotte al helemaal voor op moet passen, is zelfbruiner. In de tijd dat ik die pas ontdekt had, dacht ik nog dat je lichaamsbruiner best op je gezicht kon smeren. Terwijl ik het op mijn gezicht smeerde, zag ik immers nog amper verschil.

Tegen de tijd dat ik twee uur later in de spiegel keek bij een uitgaansgelegenheid, zag ik dat ik alleen nog mijn ogen kon zien zweven boven mijn nek. De rest was zo donker dat ik er uit zag alsof ik drie jaar aan een stuk door onder de zonnebank had gelegen. Niks mis met een donkere kleur, maar ik was mijn armen en nek vergeten; die staken er mooi fluoriserend wit tegen af. Niet doen dus.

Wat was jouw grootste make-up blooper?

Eén gedachte over “HOE JE GEZICHT OPMAKEN GRUWELIJK MIS KAN GAAN.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.