Het is goed om na een paar drankjes te stoppen als…

Alcohol. Vroeger lustte ik op feesten en partijen best graag een wijntje. Of drie. Of soms zelfs zes, of meer. Soms nog wel veul meur.
Probleempje was alleen, dat ik dacht dat ik ronduit hi-la-risch werd van de alcohol. Met alcohol op hield ik van de hele wereld, en de hele wereld van mij.
Of nou ja, bijna dan.
Zo vertelde ik te pas en te onpas aan mensen hoe leuk ik ze vond, of niet.
Met name dat laatste werd niet altijd op prijs gesteld. Maar ja, kinderen en dronken mensen…

“Weet je, stiekem hè, stiekem vind ik jou helemaal niet zo leuk!” giechelde ik dan spontaan. En láchen dat ik mezelf dan vond!
Daarbij vond ik mezelf bijzonder bevallig en charmant, op het punt dat ik meer gedronken had dan ik aan kon (wat eigenlijk al na meer dan twee glazen bereikt werd). Zo meende ik een perfecte Tina Turner imitator te zijn na het nuttigen van een aantal alcoholische versnaperingen. En als Tina Turner niet gedraaid werd, dan zeurde ik net zo lang tot dat wel zo was. “Left a good job in the city… tuuduuuduuuu!”
Enfin.

Nadat ik een keer een video opname van mezelf terug zag tijdens een beschonken avondje, besloot ik dat ik verre van bevallig of charmant dronken werd. Ik zal een jaar of vijfentwintig zijn geweest toen ik die teleurstellende feiten onder ogen zag. Vanaf dat moment houd ik ook op feesten en partijen al op bij een glas of vier, zelfs als het goed smaakt. Sowieso drink ik maar een paar keer per jaar alcohol. Meestal ben ik een vrijwillige Bobbin,  simpelweg omdat ik me ook zonder alcohol helemaal prima kan amuseren.
Sterker nog; het wordt pas lachen als je nuchter tussen de dronken lorren in staat en ziet hoe je jezelf vroeger te kakken zette.

Bijkomstig voordeel: geen pijnlijke kater de dag er na, geen gênante video beelden achteraf en niemand die ontdekt dat je ze stiekem stom vindt. Alhoewel dat laatste nog wel eens handig was.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.