Hallo Jumbo!

Soms moet je in het leven goed nadenken, voordat je een belofte maakt. Zo lijkt Jumbo het niet zo goed te doen met hun vierde in de rij = gratis boodschappen belofte.

Het schijnt toch een dingetje te zijn, dat vierde in de rij zijn bij de Jumbo.
Als er nou één of twee klagers waren, zou ik nog denken dat het wel mee valt. Of als het alleen mensen waren die gebukt achter de diepgevroren kroketten wachten tot ze kunnen toeslaan als vierde… maar nee. Steeds vaker kom ik hele waslijsten tegen aan reacties van mensen die vierde in de rij zijn, terwijl een andere kassa nog beschikbaar is, waarbij men dan toch niet de boodschappen gratis krijgt.

Sterker nog; mensen lijken te worden afgepoeierd met een bosje bloemen van drie euro, een snauw van de bedrijfsleider of een plotseling wel opvallend snel scannende kassa medewerker die zegt “Nee hoor, u bent nu derde in de rij!”

Het wordt nog sterker. Sommige Jumbo filialen lijken te lijden aan een zeer zeldzaam kassa virus, waarbij de laatste kassa die nog vrij lijkt te zijn plotseling vreselijk defect is, of niet, maar in elk geval staat er dan opeens een bordje “Deze kassa is defect.” Slimme oplossing om mensen te bedonderen, of een zeer zwak kassa systeem, zou je zo denken. Bij ons in de plaatselijke Plus is in de acht jaar dat ik er mijn boodschappen haal overigens nog nooit een kassa defect geweest, maar goed. Daar krijg je dan ook niks gratis, al ben je de zevenendertigste in de rij. Misschien verklaart dat iets.

Enfin. Ik stel voor dat er een gedegen onderzoek komt naar de kassa praktijken van de Jumbo. Verborgen camera stunts wellicht, Alberto Stegeman bijvoorbeeld, of we sturen er Willibrord Frequin naar toe die dan heel irritant “Vind je dat nou nog normaal man, hè? Hè? Hè?” gaat zeggen tegen de Jumbo.

Of we sturen Peter R. De Vries er naar toe, want als het werkelijk waar is dat zo veel onschuldige klanten per jaar geen gratis boodschappen krijgen, dan kunnen we “Hallo!” natuurlijk beter vervangen voor “Toedeledokie Jumbo!”.
Voor de medewerkers van de Jumbo lijkt me dit fenomeen overigens ook bepaald geen pretje. Misschien is het een goed idee om hier ervaringen te verzamelen, gewoon, alvast als bewijslast. Want belofte maakt nou eenmaal schuld. Toch? Ik stel voor dat we allemaal gaan proberen vierde in de rij te zijn, met camera op zak, of filmen als het defect bordje wordt weg gepakt zodra de vierde in de rij de winkel verlaten heeft.

Ik voel hier een groots schandaal aankomen. Ik krijg het er spontaan een week lang heel erg warm van. Of misschien ben ik gewoon door de hitte bevangen en is er helemaal geen complot. Wie weet.

Advertentie

6 gedachten over “Hallo Jumbo!”

 1. Zoooooo herkenbaar je moet van goede huizen komen! Als ze zich er onder uit kunnen kletsen doen ze dat… Alsof ze t zelf moeten betalen, ik begreep dat je aan de kassa waarschuwingen krijgt voor elke kee r dat er iemand 4e is en gratis boodschappen krijgt…zelf onder ” ergens anders goedkoper dan passen we prijs aan” klopt nix van!! 3limoenen bij lidl €0,99…. Jumbo €1,29)

  Dan moet je een bon als bewijs en groente en fruit moeten van precies de zelfde afkomst zijn!! Schandelig echt

  Like

 2. ik 1 keer. Het meisje achter de kassa oh, nee hoor heb ik niet opgemerkt. dus je moet het blijkbaar van de daken schreeuwen dat je de vierde in de rij bent.

  Like

 3. Hoe heet dat programma ook alweer…volgens mij ram bam. Stuur hen dit stuk eens op zou ik zeggen, misschien doen ze er wel iets mee 🙂

  Like

 4. Hallo JUMBO
  Voor mij werd het ook
  DOEI jumbo!!

  Voordat ik er begon was er een leuk dagje. We gingen met nieuw personeel dat bij Jumbo Geldrop ging werken een dagje naar het Grote Complex van de eigenaar van Eerd (meen ik)
  Ik zou bij een Frenchaiser beginnen in zijn tweede winkel en Geldrop was hun derde!!
  De oudere vrouw die ook aanwezig was bij dit uitje was het met veel dingen niet eens.
  Ze werd ook zeer boos toen ze vertelden dat het juist de bedoeling was om bijv. een vaste klant die vertelde dat ze jarig was spontaan een bosje bloemen te geven. Ik vond dat ook heel leuk en zei dat ik het al voor me zag, leek me zo leuk om dat te mogen doen!
  In de bus terug kwam ze ook nog even naar me toe om te zeggen dat het in hun winkels niet mocht!
  Dan over de 4de wachtende in de rij!!
  Bij Jumbo zelf willen ze dus echt dat die regel wordt uitgevoerd! We kregen zelfs een opdracht, een soort toneelstukje hoe je enthousiast moest reageren en ze moest feliciteren met het bosje bloemen erbij. Er werd eigenlijk uitgelegd dat je er een klein feestje van moest maken!
  Waar ik werkte dus NIET!
  Na bijna 3 jaar overkwam het mij….
  ik die alles zag, alles bijhield en dacht dat ik een gewaardeerde collega was.
  Ikzelf zat met mijn rug naar de winkel en tegenover mij de kassiere die de mensen kon zien aankomen.
  Het was bij ons natuurlijk ook bekend dat er altijd dezelfde mensen waren die er echt op uit waren om die 4de wachtende te zijn! En ja hoor, daar was ze ineens! ze was het en gilde dat fus ook hard uit! Het was zo en de Kassiere tegenover me riep met een rood hoofd nog snel Kassa Bij AUB!
  Maar dat was TE laat dus reageerde ik; ja het klopt, U bent De Vierde Wachtende. … Proficiat en belde de Befrijfsleider! Ik werd afgelost en moest naar t kantoortje, daar zat hij al terug te kijken op de film en keek me boos aan.
  Het eerste wat hij zei was
  Godverdomme, een kar van bijna 100euro! Daarna werd ik verrot gescholden en was het toch wel heel erg stom van mij, een ervaren Kassiere dat ik dat niet had zien aankomen!
  Hij was zo boos dat ik nog zei dat het wel zelf zou betalen. Ik dacht dat hij het niet zou durven vertellen tegen de eigenaar. Daarna was het werken daar niet meer mogelijk voor mij. Nog erger was het dat mijn collegas me gingen negeren. Ze waren bang dat ze betrapt werden als ze leuk tegen me deden. Op mijn leeftijd vond ik het verschrikkelijk dat ze zo met me omgingen en heb niet gewacht dat ze me zouden zeggen dat mijn contract niet werd verlengt maar raakte in een Depressie en ben zelf daar gestopt!
  Dat is de andere kant van De 4de wachtende….
  dit was hèèl moeilijk maar ik ben zo blij dat ik ook eens mijn kant heb kunnen vertellen.
  Voor alle duidelijkheid was dit geen officiële Jumbo maar een bedrijf dat onder de naam Jumbo (Frenchaiser) werkt en die zich dus niet aan de regels hielden van de regels van van Eerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.