Spelregels voor Facebook gebruik

– Dat je ergens heel veel uitroeptekens achter zet, betekent niet dat het daardoor belangrijker wordt wat je te zeggen hebt!!!!!!!!!!!!! Eén uitroepteken volstaat, indien nodig.

– De spuitluier van je baby wil niemand zien. Nee, niemand. Gewoon niet doen. Je weet nooit wiens ontbijt of lunch je er mee ruïneert.

– Dat je graag een veranda wil winnen, prima. Dat je die status deelt met je vrienden, oké. Maar je hele vrienden lijst taggen in een reactie in de hoop op een grotere winkans, dat is ronduit vervelend. Niet doen dus. Bovendien wint haast nooit iemand zoiets, simpelweg omdat een triljoen mensen mee doen. Koop dan liever een lot.

– Dat dierenleed bestaat weet iedereen. En dat is verschrikkelijk. Maar door foto’s van die gruwelijkheden te delen maak je die dieren niet beter. Doneer liever een bedrag aan een goed doel tegen dierenmishandeling. Daar help je die dieren waarschijnlijk meer mee.

– Kettingbrieven waren vroeger al irritant. Nu nog steeds. Als je goed om je heen kijkt, weet je zelf heus wel wie je echte vrienden zijn en wie niet. Daar hoef je geen kettingstatus voor te delen.

– Als iemand na vierhonderd verzoeken nog niet begint aan een potje Candy Crush of aan een boerderij spel, is dat waarschijnlijk omdat diegene dat niet wil. Respecteer dat. Of nodig ze uit voor een potje monopoly bij jou thuis: veel gezelliger.

– Geheimzinnige doorgeefstatussen van vrouwen tijdens de maand van borstkanker: doneer gewoon geld aan Pink Ribbon. Veel effectiever.

Wat vind jij irritant op Facebook?

Advertentie

2 gedachten over “Spelregels voor Facebook gebruik”

  1. of van die status updates dat er een weer een wasje in de wasmachine zit, of de ramen gelapt zijn, of de vloer is gestofzuigd! (!!!!!!!) 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.