Vijf misverstanden over het ouderschap (vooral ook delen met mensen zonder kinderen)

1. Als we een kind krijgen, blijven we dezelfde persoon. Onze karakters veranderen niet, we stellen hooguit iets andere prioriteiten omdat Kind nu het belangrijkste is. Wat niet betekent dat jullie niet meer belangrijk zijn.

2. We praten heus niet alleen nog maar over luiers, spuitluiers, kolven en sprongetjes. Ja, misschien de eerste paar weken, maar gun ons dat; we moeten even wennen. Daarna kan het gesprek heus ook weer over het nieuws of andere feiten gaan.

3. Wij hebben de binnenspeeltuin ook niet uitgevonden. Het is echt niet opeens ons levensdoel om de hele middag in een loods vol schreeuwende kinderen te zitten met Kabouter Plop op de achtergrond. Maar onze kinderen vinden dit leuk op een regenachtige dag, en dus doen we dat. Of hebben jullie liever dat we ze loslaten in jullie café of museum? Kan ook hoor.

4. Jawel, we zijn nog telefonisch bereikbaar. Heus. Alleen even niet rond zeven uur, want dan is ons huis het Centrum van Chaos. Dan moeten kinderen gebadderd, worden verhaaltjes voorgelezen en worden ze  en in bed gelegd. Allemaal zodat we na acht / negen uur weer rust hebben en dus bereikbaar zijn voor de rest van de wereld. Bel je ons toch rond spitsuur, verwacht dan niet dat we ook maar iets onthouden van wat je zegt en erger je niet aan geroep / gekrijs of gehuil op de achtergrond. Kies je moment.

5. Ja, we vinden het nog steeds leuk om dingen te doen met vrienden, zoals een sauna bezoek, op stap gaan (we zijn nu toch getraind in nachten op blijven), of een terras pikken en een biertje drinken. Sterker nog: nu we ouders zijn geworden hebben we daar juist regelmatig hoge nood aan. Bel ons gerust voor een afspraak buiten het in punt 4 gemelde spitsuur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.