Waarom je je vriendinnen nooit moet laten vallen

Vriendinnen. Ze zijn zo kostbaar, of je er nu één hebt of een elftal. Goede vriendinnen gaan voor je door het vuur, leven met je mee en zeggen je ook ongezouten de waarheid. Ik heb een vriendin uit de crèche, die ken ik al sinds we leerden praten. Ook heb ik een vriendin vanaf de middelbare school; dus sinds we leerden puberen. Ook heb ik een aantal vriendinnen uit mijn twintiger tijd; sinds we leerden doen alsof we volwassen waren dus. Kortom: ik ben gezegend.

Waar je als vrouw voor op moet passen, is het VDBNR syndroom (vriendinnen dumpen bij nieuwe relatie syndroom). Want alhoewel zo’n nieuwe relatie je natuurlijk in het begin volkomen opslokt (een beetje vriendin begrijpt dit en heeft geduld), moet je nooit de fout maken om te denken dat je geen vriendinnen meer nodig hebt nu je prins(es) op de witte Shetlander is komen aanhobbelen. En al helemaal fout is het, om te denken dat je na maanden of jaren weer met de staart tussen de poten terug mag komen bij je vriendinnen, nadat je ze eerst tijden lang met een app “Druk druk druk, sorry!!” hebt afgescheept. Misschien kom je daar nog wel één keer mee weg, maar zelfs de beste vriendin zal je dit geen tweede keer vergeven.

Je hebt je vriendinnen nodig. En zij jou. Ze zijn de rode draad door je leven, of je nu single bent, of samen woont, of kinderen hebt. Ze lachen met je, huilen met je, houden je een spiegel voor. Je hoeft elkaar echt niet elke week te zien: een goede vriendschap overleeft ook wel eens een tijdje minder contact.

Mijn beste vriendin vanaf de crèche tijd woont in Amsterdam. Ik woon helemaal in het Zuiden. We hebben nooit contact verloren. Doordat we ver uit elkaar wonen, zien we elkaar soms maar twee keer per jaar. Maar als ik haar zie, is het als thuiskomen; zij kent het kind dat ik was, de puber die ik was en de volwassene die ik ben geworden. Met haar speelde ik met barbies, dronk ik stiekem mijn eerste alcohol en huilde ik om liefdesverdrieten.

Het is altijd binnen drie seconden weer zoals het vroeger was.
Daar kan geen nieuwe relatie tegenop.

Eén gedachte over “Waarom je je vriendinnen nooit moet laten vallen”

  1. Zo waar! Heb het met mijn beste vriendin ook besproken, en ze probeert er rekening mee te houden, maar als dr vriendje weer terug is uit het buitenland zit ik weer aan de zijlijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.