Hoera! Zomertijd. Maar die klok….

Vannacht gaat de klok een uur vooruit. De zomertijd wordt ingeluid.
Ik weet niet of er velen zijn zoals ik, maar ik ben één van die mensen die structureel lichtelijk in de war blijft raken van het vooruit of terug zetten van de klok. Allereerst raak ik in paniek, want: moest-ie nou vóóruit, of achteruit?
En als ik dat dan weet, dan ben ik de dag er na onrustig totdat ik álle klokken in huis weer gelijk heb staan. Dus ook die van de magnetron, de oven, mijn horloge, de wandklok waar normaal niemand naar kijkt.

Ook weet ik twee keer per jaar niet of ik mijn telefoon kan vertrouwen. Want: Springt hij nou automatisch terug of vooruit? En hoe weet ik dat nu absoluut zeker? En IMG_7651als ik nu mijn wekker zet voor morgenvroeg, gaat hij dan een uur te vroeg of te laat af? En hoe laat is het nu echt? Hoe laat was het nu gisteren? En hoe veel uur heb ik nu geslapen? Waarom vind ik dit zo ingewikkeld? Als een persoon die nog steeds omrekent in guldens, denk ik nog een aantal dagen dwangmatig “vorige week was het nu nog zo laat.”. Waarom ik dat doe weet niemand.

Zoals ik al zei; ik hoor niet bij de mensen die het allemaal heel logisch vinden. Ik vind het eerlijk gezegd maar vervelend. Maar dit keer hoor je me niet klagen, want: De zomertijd gaat in. En dat is natuurlijk alleen maar toe te juichen, behalve voor mensen met zomerdepressies dan. Aangezien ik bij de mensen hoor die juist meer last hebben van een winterdipje, sta ik te trappelen om deze tijd in te luiden.
Terrasjes, tuindeuren open, bacillen die de open ramen en deuren uit vliegen na een veel te lang griep seizoen, met open jas lopen, of nog beter: zonder jas. Lekker lang buiten zitten. Buiten eten. Mensen die vrolijker worden. Heerlijk: Kom maar op met die zomertijd.
Dus hoe verwarrend ik het ook allemaal vind: mijn uitgebreide beklag over het veranderen van de klok, dat bewaar ik wel voor de wintertijd. Ik wens jullie een heerlijke zomertijd, en tot morgen vroeg, of tot morgen laat, het ligt er maar helemaal aan wat die klok gaat doen.

3 gedachten over “Hoera! Zomertijd. Maar die klok….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.