Er zijn twee soorten mensen op de wereld: bij welke soort hoor jij?

Je hebt op deze wereld grofweg twee soorten mensen: de aardige en onaardige. De aardige doen zo van “Mevrouw, u vergeet uw portemonnee!”. De onaardige doen zo van eerst eens kijken wat in die portemonnee zit, en er dan mee van door gaan.
De aardige soort zegt sorry tegen de onaardige soort, zelfs als zij hen rammen met een winkelwagen, ondanks dat het hun schuld helemaal niet was. De onaardige soort interesseert dat geen mallemoer.

De aardige soort geeft mensen voorrang die daar recht op hebben. De onaardige soort gast gewoon met 79 kilometer per uur door de dertig kilometer zone, want wat zal hen dat interesseren, als ze een vogel/kat/kleuter onder hun wielen krijgen: het is veel belangrijker dat zij op tijd op hun afspraak komen.

De aardige soort staat in de bus op voor bejaarden als de bus vol is, want ze beschikken over een wonderbaarlijke eigenschap genaamd  empatisch vermogen. De onaardige soort kijkt niet eens op van hun telefoon. Laat die steunzolen maar staan, is goed tegen trombose benen, of zoiets, denken ze. Of ze doen wat ze meestal doen: ze denken helemaal nergens aan. Oh ja, behalve aan zichzelf natuurlijk.

Je zou denken dat de aardige soort er niet al te gunstig van af komt in het leven. De brutalen lijken de hele wereld te veroveren. Wie het hardst schreeuwt. Wie het minst bang is. Wie het hardst kan vloeken. Wie het minst ergens om geeft. Ikke Ikke Ikke, en de rest weet u wel.

Toch is het uiteindelijk de aardige soort die het laatst lacht. Dat heeft te maken met een paar cruciale zaken, die onaardige mensen wel eens willen vergeten, zoals onze grote, geduldige vriendin Karma, zoals wie goed doet, goed ontmoet, en zoals het lange termijn effect van mensen met respect behandelen.

Zoals ik al zei: de aardige soort lacht het laatst.  Al is het alleen al, omdat lachen veel aardiger is dan niet lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.