Look Up – een eye-opener!

Je gaat wel nadenken door dit filmpje. “Smart phones and dumb people”: in deze video “Look Up” wordt getoond hoe anti-sociaal we zijn geworden door social media. Hoe sociaal ben jij nog?

2 gedachten over “Look Up – een eye-opener!”

 1. Een verschrikkelijk “feel bad” filmpje over wat we aan het worden zouden zijn. Iets dat onwaar is. Alsof we minder sociaal zijn geworden door het gebruik van onze telefoon. We gaan anders met elkaar om, moeten vooral ook leren wat het gebruik van al die nieuwe media met ons doet. Maar dat leren we “spelenderwijs”.

  Alsof we “vroeger” zomaar op straat onbekenden aanspraken. Gedag zeggen is al jaren geen gewoonte, zeker niet in grote steden waar je per minuut tig mensen tegen komt. Maar als het wel gebeurt, zijn we niet asociaal om mensen geen gedag terug te zeggen. Ook wanneer iemand de weg vraagt, is iedereen -met name jongeren MET smartphone, heel behulpzaam om even de route op te zoeken of door te geven.

  De meeste mensen zijn heel goed met nieuwe technologieën op een sociale wijze in hun leven te mixen. Vooral jonge mensen leren de nieuwe grenzen heel snel, weten vooral beter om te gaan in vergelijking met “oudere” gebruikers. Zij groeien op in de nieuwe situatie, zetten die naar hun hand en zullen zich in de nieuwigheid niet snel verliezen. Voor hun is het het leven.

  Mensen die er vooral moeite mee hebben zijn diegene die er niet mee opgroeien. Zij weten zich geen raad met de nieuwe omgangsvormen, de nieuwe mogelijkheden. Ze zoeken zich een weg en vinden veel langzamer de nieuwe regels waarnaar zij willen leven. Maar ook zij leren door te ondervinden, niet door een filmpje dat “oplegt” wat de juiste omgangsvorm zou moeten zijn.

  Onzinnig dus.

  Like

 2. Ik vind het filmpje met deze boodschap absoluut geen onzin. Het heeft ook niets met nieuwe omgangsvormen te maken. Ik vind het rond uit onbeschoft als mensen in gezelschap meer bezig zijn met hun telefoon dan met de mensen waar ze op dat moment zijn. Dus de reactie van Niels vind ik een beetje onzin. Ik heb jaren geleden een mobiele telefoon gehad en heb er bewust voor gekozen om deze weg te doen. Ja ik heb een computer en een tablet en ook facebook. Maar ik hoef niet zo nodig iedere minuut van de dag te weten wat men te vertellen heeft. Dat zie ik wel als ik thuis kom en als ik er dan tijd voor heb. Heeft iemand mij nodig dan spreken ze mijn antwoordapparaat maar in en ik bel wel terug wanner ik daar tijd voor heb. We worden tegenwoordig teveel geleefd door onze smartphone. Door deze niet te hebben, heb ik minder stress. Ik leef mijn leven zelf in mijn eigen tempo en ben toch op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.