Het Mysterie van de Handtas

Veel vrouwen kunnen niet zonder: de handtas.
De tas, waarvan mannen meestal denken dat ze enkel bedoeld zijn voor het dragen van een portemonnee en sleutels, is voor vrouwen echter veel meer dan dat: de handtas is absoluut van levensbelang. Ik heb altijd een grote handtas. Zo lijkt het alsof er niet veel in zit.

Maar ik heb een vriendin, die heeft doorgaans kleine handtasjes. Vaak zijn ze gehaakt, in vrolijke kleuren, met allerlei leuke tierlantijntjes er aan hangen. Deze keer had ze ook zo’n leuk tasje. Ook dit keer zag het er op het eerste gezicht heel opgeruimd en netjes uit. Schattig ook.

Totdat ze hem open deed, om naar haar sleutels te zoeken. Met stijgende verbazing zag ik hoe uit dat ogenschijnlijk kleine, beschaafde tasje haar portemonnee, deodorant roller, Labello, make-up mapje, pakje zakdoekjes, een haarborstel, pluizenroller, reserve panty, verdwaalde sokken, een liga, een pakje kauwgum, drie elastieken, een pakje snoetenpoetsers, een flesje parfum, haarklem, nagelknipper en EHBO koffertje haalde, om vervolgens eindelijk van de bodem haar sleutelbos op te vissen.

“Heb je je boormachine niet ook bij je, toevallig?” vroeg ik, verbaasd over de verrassende inhoud uit dat compacte tasje. Verbaasd keek ze me aan. Ik wees op haar tasje en zei dat ik nooit had kunnen raden dat daar net zo veel in zou zitten als in een gemiddelde reiskoffer. Ze begon te lachen, terwijl ze alles weer terug stopte: gestructureerd, want anders paste het niet. Met een elleboog en een pijnlijk gezicht leunde ze op het tasje, om de rits nog dicht te krijgen.

Vrouwen zijn mysterieuze wezens. Net zo mysterieus als hun handtassen: Van buiten ziet het er misschien schattig en netjes uit, maar je weet nooit precies wat er allemaal in zit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.