Blauwe vinkjes

Het is apocalyptisch. Een gebeurtenis waarvan de dramatiek zijn weerga niet kent. Het is zo moeilijk te bevatten, dat hele volksstammen zich er en masse druk om maken. De blauwe vinkjes van WhatsApp.
Nu kan men precies zien hoe lang geleden iemand het verstuurde bericht – doorgaans met een laag prioritair gehalte, want als er echt iets in brand staat geeft men doorgaans niet de voorkeur aan WhatsApp – genegeerd wordt door de ontvanger. Genegeerd!  De horror! Het bericht is wel gelezen, maar niet beantwoord.
Dan gaat de klok tikken. Met elke seconde die tergend langzaam voorbij tikt, stijgt de verontwaardiging van de Mobielverslaafden. Hoe dúrft hij of zij mijn bericht te lezen, maar niet direct te beantwoorden?

Relaties gaan er op stuk lopen, vriendschappen gaan ten onder. Genegeerd worden is immers nog erger dan geen xxxjes achter een bericht. En het is nog vele mate beledigender dan even snel een smiley sturen. Genegeerd worden is het doodslaan van de postduif die nietsvermoedend een leuk berichtje komt binnen vliegen, om vervolgens de dode duif retour afzender te sturen, bloedend, in een doos, zonder antwoord. Bericht wel gelezen, maar ik doe de moeite niet om antwoord te geven. Jij, de afzender, bent immers niet belangrijk. NIET BELANGRIJK!
Althans, zo zullen onzekere Mobielverslaafden met een laag zelfbeeld het zien. Je telt niet mee, ik vind je niet belangrijk, ik lees het wel maar ik antwoord niet, lekker puh,  nananananah. Dus.

Praktijk voorbeeld:

13.03 uur
“Hoi.”

13.05 uur
“Hoi!”

13.10 uur
“JE NEGEERT ME AL EEN HALF UUR, SAD SMILEY FACE! #sosad #thoughtyouweredifferent.”

13.45 uur
“HEB EEN LEUK LEVEN VERDER. #nofriendship #disappointed #fail.”

En dat terwijl de ontvanger misschien net zijn vingers verloren heeft in een oneerlijk gevecht met een kettingzaag, terwijl hij heftig met zijn neus aan het proberen is te antwoorden.

Wat een leed!!!

Maar mensen. Laten we even wel wezen. Uw bericht kan ongelegen komen. De ontvanger kan misschien wel even lezen, maar niet reageren. Misschien heeft de ontvanger zelfs een baan, en een leven. U heeft geen glazen bol waarin u kunt zien wat de ander bezig houdt.
En laten we niet vergeten waar het allemaal om draait: echt menselijk contact. Bel gewoon, of ga even langs bij iemand. Stuur weer eens een postduif. Of schrijf een brief.
Of, nog beter: zorg dat uw leven zo interessant is, dat u het zelf pas veel later op de dag ziet, of uw bericht ontvangen, gelezen, genegeerd of al beantwoord is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.